1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORCUNU ÖDEMEYE GELMİŞ!
BORCUNU ÖDEMEYE GELMİŞ!

BORCUNU ÖDEMEYE GELMİŞ!

13 yıl sonra adaya geri döndü ve

A+A-

Çalıştığı işyerinin kasasını boşalttıktan sonra yurt dışına kaçan Sedat Miroğlu, “nasıl olsa unutuldu” diyerek 13 yıl sonra adaya geri döndü ve Ercan’da tutuklandı

Lefkoşa’nın sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Nicole Manifafactorink isimli işyerinde çalışan zanlı Sedat Miroğlu, 2001 yılında kasadan para çalarak bir gün sonra Türkiye’ye kaçtı. Aradan13 yıl geçtikten sonra ise, “nasıl olsa unutuldu” diyerek, ülkeye geri dönüş yaptı.

Ancak, KKTC polisinin kayıtlarından düşmediği için Ercan Havalimanı’nda gözaltına alınan Miroğlu, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Tutuklama talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlının 2001 tarihinde Nicole Manifafactorink LTD isimli işyerine havalandırma penceresinden girip kasadan para çaldığı açıklandı. Polis,6 Eylül 2001 tarihinde içeri girip kasadan 4 bin 655 TL ve 250 Sterlin çalan zanlının 7 Eylül 2001 tarihinde ise Ercan Havalimanı üzerinden KKTC’den ayrıldığını söyledi.

Özrü işe yaramadı

Zanlının önceki gün ülkeye giriş yaparken tespit edilip gözaltına alındığını kaydeden polis, zanlı hakkında hırsızlıktan dolayı başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, KKTC’de yasal bağı olmadığı için teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Bu arada mahkemeden söz hakkı alan zanlı Sedat Miroğlu ise, 2001 yılında Nicole Manifafactorink isimli işyerinde çalıştığını, parayı ödünç aldığını ve borcunu ödemek için geri döndüğünü iddia etti.

Ama bu özrü işe yaramadı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.