1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜNÜN SORUMLUSU KİM?
BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜNÜN SORUMLUSU KİM?

BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜNÜN SORUMLUSU KİM?

kontrolsüzce artan reklam panoları şehirlerimizi her geçen gün daha da çirkinleştirmekte.

A+A-

Ülkemiz sorumsuzca herhangi bir planlama ya da çevre kirliği göze alınmadan dikilen billboardlar -reklam panoları- yüzünden hergün biraz daha çirkin bir hal almakta.

Kafamızı nereye çevirsek gözümüze bir markayı veya bir parti propagandasını sokan billboardlarla karşılaşıyoruz.

Şehirlerimizin en güzel ve en işlek caddeleri her yana yayılan billboard işgali altında. Artık yer kalmadı ara sokaklara, boş buldukları her tarlaya bu billboard denilen panoları dikmeye başladılar.

Bununla kalsa iyi. Bir de ışıklı yazılar moda oldu şimdi, sayısı hızla artan ışıklı yazı tabelaları ayrı bir renk cümbüşü yaratmakta, bina giydirme denilen yöntemle binaların tüm yüzünü kaplayan ilanlar, otobüs durakları, refüjler kısacası her yer bir şeyler anlatan, bir firmanın veya bir partinin kampanyasını duyuran ilanlarla kaplı.

Gelişmiş hiçbir ülkede bu şekilde sorumsuzca bir reklam kirliği halihazırda mümkün olmamakla ve şehrin göbeğindeki bir binayı reklamla kapatmak imkansız denebilecek kadar zor olmakla birlikte, bu ülkelerde her geçen gün var olan görüntü kirliliğini azaltmak adına yeni hukuki düzenlemeler getirilmektedir.

Zor durumda olan belediyelerimiz bu işi bir gelir kapısı olarak görmekte ve her gördükleri yere billboardlar, ilan panoları dikmekteler.

Tüm şehirlerimizdeki bu çirkinliği en güzel özetleyen yer olarak Girne çemberini seçebiliriz. Güzelim Girne’mizin girişindeki bu çemberde akıl almaz bir ilan panosu bombardımanıyla karşılaşmak ister istemez insanın canını sıkıyor. Hangi şehir insanları bu şekilde karşılar ki?

Bu çirkinliğe dur diyecek kimse yok mu?

 

photo-(26).jpg

photo-(29).jpg

photo-(24).jpg

KIBRIS724 ÖZEL HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum