1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU HAFTA HAVALAR...
BU HAFTA HAVALAR...

BU HAFTA HAVALAR...

KKTC'de haftalık hava durumu...

A+A-

Yağışlı hava pazartesi günü ülkeyi terk ediyor. Hava sıcaklığı bugünden itibaren 19-21 derece dolaylarında seyredecek...

Yağışlı hava geçtiğimiz hafta ülke genelini etkisi altına aldı. Meteoroloji Dairesi’nden edinilen bilgiye göre yağışlı hava bu gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmeye başlayacak. Hava pazartesi günden cuma gününe kadar genelde parçalı bulutlu olacak. Ada genelinde dün 16-18 derece seyreden hava sıcaklıkları bugün itibarı ile 1-3 derece yükseliş gösterecek. Meteoroloji Dairesi’nin tahmini hava raporuna göre 1 haftalık periyot süresince hava sıcaklıkları iç kesimlerde 19-21 derece dolaylarında seyredecek. KKTC’nin periyodun ilk yarısında alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemleri ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin, ikinci yarısında ise yüksek basınç sistemi ile ılık ve nispeten nemli hava kütlesinin etkili olacağı belirtildi. Buna bağlı olarak havanın yarına kadar parçalı bulutlu öğleye kadar yer yer sağanak yağmurlu, pazartesi gününden cuma gününe kadar genelde parçalı bulutlu olması bekleniyor.


Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmini raporlarına göre, bu gün havanın
parçalı bulutlu öğleye kadar yer yer sağanak yağmurlu geçmesi beklenirken, Pazartesi gününden Cuma gününe kadar genelde parçalı bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın bugün kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli, diğer günlerde kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Denizlerde fırtına beklenmiyor


Meteoroloji Dairesi’nin denizlere ait hava tahminine göre de periyot süresince fırtına beklenmezken, hava bu gün öğle saatlerine kadar parçalı bulutlu yer yer sağanak yağışlı yarın ise parçalı az bulutlu geçecek. Rüzgar ise, yıldız ve günbatısından 3 ile 5 kuvvetinde saatte 10 ile 21 deniz mili hızla esecek.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.