1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ISRARIN ARKASINDA NE VAR?
BU ISRARIN ARKASINDA NE VAR?

BU ISRARIN ARKASINDA NE VAR?

Gönyeli Belediyesi hakkında olay iddia;

A+A-

Gönyeli’de ikamet eden Hüseyin Amcaoğlu isimli vatandaşın rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle Gönyeli Belediyesi tarafından izin verilen World Star Betting ofisin kapatılması için Gönyeli Belediyesi aleyhine açtığı davayı kazanmasına rağmen belediyenin görevini yapmadığı gözlemlendi.  

Yüksek İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın üzerinden aylar geçmesine rağmen Worldstar Beting LTD’in mahkeme emrine riayet etmemesi ise akıllarda soru işareti bıraktı. Belediyenin en ufak bir aykırılığa izin vermemesine karşın neden bu bet ofisin korunduğu ve kararın göz ardı edildiği ise anlaşılamadı.

Belediye izni iptal etti ancak neden kapatamıyor?
Hüseyin Amcaoğlu son kez Gönyeli Belediyesine yazdığı dilekçede “neden hala bu bet ofisin çalışmasına göz yumulduğu ve kapatılmadığı” sorusuna Gönyeli Belediyesi hukuk işleri sorumlusu Av. Emine Bataryacı’dan resmi bir yazı geldi. Gönderilen yazıda, Gönyeli Belediyesi’nin açılması izne bağlı olan işyerlerinin çalışmalarını düzenleyen tüzük 5 (d) fıkrası Kat Mülkiyeti Yasası’na uyulması gerektiği ve bu kurallara uyulmadan işyeri izninin verildiğinden, ilgili iznin yoklukla malul olduğuna karar vererek izni iptal ettiği belirtiliyor.

Mahkeme kararına rağmen
Gönyeli’de aynı mahallede oturan sakinler belediyenin bu tutumuna anlam veremediklerini, belediyenin bu bet ofisi kapatmama ısrarını sürdürmesinin arkasında ne tür ilişkiler olduğunu soruyorlar. Üstelik Yüksek İdare Mahkemesi tarafından da kapatılması yönünde emir bulunan bu iş yeri için belediye, vatandaşların değil, bu bet ofis şirketinin yanında yer almaya devam ediyor.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.