1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU KADARINI HAK ETMEDİM”
“BU KADARINI HAK ETMEDİM”

“BU KADARINI HAK ETMEDİM”

“köpeğe işkence” haberlerinin odağındaki isim Ali Asaf Yorgancıoğlu...

A+A-

 

Geçtiğimiz günlerde ülke gündeminde en üst sıralara yerleşen “köpeğe işkence” haberlerinin odağındaki isim Ali Asaf Yorgancıoğlu evinin kapılarını gazete ve hayvanseverlere açtı.

“ÜLKEMİZDEKİ İŞKENCELERİN CEREMESİNİ O ÇEKTİ”: Ülke gündeminde en üst sıralara yerleşen “köpeğe işkence” iddiaları sonrasında olayın tam merkezinde bulunan ‘Rakı’ isimli köpeğin sahibi Ali Asaf Yorgancıoğlu evinin kapılarını gazete ekibine ve hayvan severlere açtı. Yorgancıoğlu, olay sonrasında kendisine “işkenceci” damgası vurulduğunu ve bunu hak etmediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ülke gündeminde en üst sıralara yerleşen “köpeğe işkence” haberlerinin odağındaki isim Ali Asaf Yorgancıoğlu evinin kapılarını gazeteye ve hayvanseverlere açtı. Ali Asaf Yorgancıoğlu, yaşanan olay sonrasında oldukça üzüldüğünü olayın duyulması sonrasında, köpeği “Rakı”nın çok fazla zarar görmediğini ancak medya yansımasının ve kendisinin cani olarak gösterilmesinin huzursuzluğunu ailesi ile birlikte yaşadığını kaydetti.

Geçtiğimiz haftalarda polis basın bültenine yansıyan ve köpeğini aracının arkasında sürüklediği polis kayıtlarında yer alan Ali Asaf Yorgancıoğlu, üzüntüsünü ve duygularını aktardı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

19 Ekim 2014 tarihinde polis basın bültenine yansıyan “Lefkoşa Kermiya’da saat 14.00 sıralarında A.Y. (E-54), sahibi olduğu köpeği aracının arkasına bağlayıp aracı sürerek köpeğin yaralanmasına sebebiyet verdi. “Hayvanlara ezgi” suçunu işleyen A.Y hakkında yasal işlem başlatıldı” haberi ile gündeme oturdu. Gazetemize açıklama yapan Ali Asaf Yorgancıoğlu, köpekleri çok sevdiğini, köpeklerine canı, çocukları gibi baktığını, olayın yaşandığı gün, köpeğinin evden kaçtığını, tüm uğraşlarına karşın köpeği arabaya sokamadığı için aracına bağlamak sureti ile çektiğini ancak köpeğin çok kısa bir süre sürüklenmiş olabileceğini kaydetti. Ali Asaf Yorgancıoğlu olayı görenlerin polise haber verdiğini ve kendisinin şahsen gidip olayla ilgili polise açıklama yaptığını söyledi.

EVİNİN KAPILARINI AÇTI

Olay sonrasında kendisi için haksız bir linç girişimine başlandığını kaydeden Yorgancıoğlu, “keşke o gün yaşananlar o şekilde olmasaydı, keşke köpeğim ile olan ilişkim sorgulansaydı” dedi. gazete ekibi ile Hayvanseverler Platformu Temsilcisi Münür Öztürk ile gündem konusu olan ‘Rakı’ isimli köpeğin sahibi olan Yorgancıoğlu köpeklerini ve onlara nasıl baktığını ve o günden sonra hayatının nasıl değiştiğini samimiyetiyle aktardı.

“SOKAĞA ÇIKAMIYORUM”

Yetiştirdiği her iki köpeğini de evladı gibi sevdiği ve onlara iyi baktığının yerinde görülmesini isteyen Yorgancıoğlu, “Sokağa çıkamıyorum. Herkes bana kötü gözle bakıyor. Facebook ortamında bana küfürler yağdırılıyor. Herkesin beni yanlış tanıması beni çok üzüyor” dedi. Kendisini bilenlerin bahsedildiği gibi bir kişi olmadığının da altını çizen Yorgancıoğlu o günden sonra canının çok yandığını, ilk günden itibaren gazete yazarlarından Cenk Diler’in televizyon programından da olayı anlattığını ve “Rakı”nın bahsi geçtiği gibi işkence görmediğini ifade etmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

“BEN İŞKENCECİ DEĞİLİM”

Konuyla ilgili hakkında yayın yapan medyaya da sitemde bulunan Asaf Yorgancıoğlu, “Hakkımda yapılan haberler ve yayınlar nedeniyle köpek işkencecisi gibi görülüyorum. Bu haberlerin yargısız infaz olduğunu düşünüyorum. Gelip hayvanlarıma nasıl baktığımı görüp, o zaman haber yapmalarını beklerdim” diye konuştu.

“BENİ İNFAZ EDENLER NİYE GELMEDİLER?”

Hayvanlarına işkence yapan birisi ve şiddet yanlısı olmadığını anlatan Asaf Yorgancıoğlu, “Ben işkenceci değilim. Köpeklerimi evladım gibi sever, asla şiddet uygulamam. Kesinlikle şiddet yanlısı değil tam aksine şiddet karşıtı bir aileyiz. Hayvanlarıma çok iyi baktığımı ve her türlü bakımlarıyla ilgilendiğimi iddia ederim. Buna rağmen başıma çok büyük bir talihsizlik geldi ve ben bu durumdan ötürü çok üzgün ve çok huzursuzum. Aleyhimde yayın yapan medyanın ve sosyal medyada şahsıma küfürler edenlerin, gelip köpeğimi yerinde görmelerini ve nasıl baktığıma bizzat şahit olmalarını beklerdim ancak hiçbir hayvan sever ve hiçbir gazeteci gelmedi” şeklinde konuştu.

“İŞKENCE YA DA CEZA AMAÇLI YAPMADIM”

Köpeğini aracın arkasına bağlaması olayını da Ali Asaf Yorgancıoğlu gazetemize şöyle anlattı: “Avlunun kapısının komşumuz tarafından açık bırakılması üzerine ‘Rakı’ evden kaçtı ve ben yakalamak için peşinden koştum. Yetişemeyeceğimi görünce, dönüp eşimin aracını alıp aramaya koyuldum. Rakı’yı üzeri çamurlu halde buldum. Kaldı ki, iri yarı ve hareketli olduğu için Rakı’yı 3-4 kişi birlikte araca koyamaz. Tek başıma araca yerleştiremeyeceğim için son çare olarak aracın arkasına bağladım ve ağır vitesle eve doğru yol aldım. Bu sırada, bir kadının bizi görmesi ve çığlık atarak görüntü almaya çalışması üzerine, panikledim ve farkında olmadan biraz sürat yaptım. O esnada da ‘Rakı’ hiç istememe rağmen kısa bir süre sürüklendi. Ancak ben köpeğime işkence ya da ceza olması için bunu bilinçli bir şekilde yapmadım. Zaten şiddet yanlısı biri olmadığımı da beni tanıyan herkes biliyor dedi.

RAKI’NIN DURUMU ÇOK İYİ

Gazete ekibinin hayvanseverlerle ile birlikte Ali Asaf Yorgancıoğlu’nun Kermia’da bulunan evinin bahçesinde yaptığı incelemede Rakı’nın durumunun çok iyi olduğu gözlemlendi. Rakı’nın sürüklenmeden kaynaklı berelerinin olduğu ancak bunların iyileştiği, köpeğin sahibi ile ilgili hiçbir sorununun olmadığı göze çarptı. Barınağının temiz ve bakımlı olduğu da dikkat çekerken, köpeğin barınaktan çıktığı anda sahibi ile oyunlar oynadığı anlaşıldı.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.