1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU KEZ CEZAEVİNE GİTTİ
BU KEZ CEZAEVİNE GİTTİ

BU KEZ CEZAEVİNE GİTTİ

Bu kez cezaevine gitti

A+A-

“Şiddet kullanma tehdidi”, “Katle teşebbüs”, “Uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Polisi darp, görevinden men” suçlarından teminata bağlanarak serbest kalan Hamit Manga, çıkan tartışmada kendisini ve bir kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alındı

Emine UYSAL

“Şiddet kullanma tehdidi”, “Katle teşebbüs”, “Uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Polisi darp, görevinden men” suçlarından teminata bağlanarak serbest kalan Hamit Manga, kendisini ve bir kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Manga, mahkemeden bir şans daha istedi ancak bu kez cezaevine gönderildi.

“Yaralama” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçlamalarıyla gözaltına alınan Hamit Manga, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Aykut Özkan’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özkan, 2 Ekim'de saat 22.00'de Arasta Sokak'ta zanlı Hamit Manga'nın sözlü kavga neticesinde toplam ağız uzunluğu 6 santim, toplam uzunluğu 12 santim olan bıçakla kendi karın boşluğuna bir santim kesi attıktan sonra, Ahmet İçin’in karın boşluğuna 5 santim ve kolunda da yüzeysel kesi oluşturduğunu anlattı.

Polis memuru Aykut Özkan, zanlı Hamit Manga’nın ilk etapta Ahmet İçin’in kendisini bıçakla yaraladığı yönünde bir ifade verdiğini ancak tahkikat sonucu Manga’nın önce kendisini, ardından da Ahmet İçin’i bıçakla yaraladığının tespit edildiğini kaydetti.

Hamit Manga’nın bıçağı attığı yeri gösterdiğini ve bıçağın emare alındığını, Ahmet İçin’in şikayetini geri çektiğini belirten Özkan, Manga’nın “Şiddet kullanma tehdidi” , “Katle teşebbüs”, “Uyuşturucu madde tasarruf” ve “Polisi darp, görevinden men” davaları bulunduğunu açıkladı.

Özkan, Manga’nın cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlının avukatı Kaya Muhtaroğlu, cezaevi talebine itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının 30 günü aşmamak üzere Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.