1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU NASIL AVRUPA!
BU NASIL AVRUPA!

BU NASIL AVRUPA!

Bu nasıl Avrupa!

A+A-

Zehra Cengiz ile kızına 10 Ağustos’ta, taksici Ali Karapaşa’ya geçtiğimiz Pazartesi günü saldıran Rum teröristler hala yakalanmadı

Pelin YÜKSELAY
Güney Kıbrıs’a giden Kıbrıslı Türklere saldıran ve darp eden ELAM teroristlerinden hiçbirinin yakalanmaması, Kıbrıslı Türklerin güvenlikle ilgili kaygılarının daha da artmasına yol açıyor.

 

Geçtiğimiz Pazartesi günü Lefkoşa’nın Rum kesiminde 2 kişinin saldırısına uğrayan ve Rum polisine şikayette bulunan taksici Ali Karapaşa, saldırganların hala yakalanmadığını söyledi. Diyalog’a konuşan Karapaşa “Onların yakalanmasını ve cezalarını çekmesini istiyorum. Konuyu Birleşmiş Milletler’e kadar götüreceğim”dedi.
 

Adaya barışı getirmek için 2005 yılında Cumhurbaşkanlığına aday olan Zehra Cengiz ile kızı da 10 Ağustos 2016’da Güney Lefkoşa’da çok sayıda fanatiklerin saldırısına uğramıştı. Cengiz; Ruım polisinin rapor tuttuğunu, konuyla ilgili olarak Rum İçişleri Bakanlığı’na mektup gönderdiklerini belirtirken, bugüne kadar herhangi bir cevap almadıklarını ifade etti.

Karapaşa: DNA örnekleri bekleniyor...
21 Kasım Pazartesi günü Güney Kıbrıs’ta faşist Rumların saldırısına uğrayarak yaralanan Kıbrıslı Türk taksici Ali Karapaşa, Rum Polisi’nden haber bekliyor...

Saldırıya uğradıktan sonra aracından alınan bazı örneklerin DNA testine gönderildiğini, kendisinin de Rum Polisi’ne ifade vererek olaydan şikâyetçi olduğunu belirten Karapaşa, Rum Polislerin Çarşamba günü kendisini aradıklarını ve DNA sonuçlarının çıkmasının 5-6 gün alabileceğini, şüphelilerin yakalanması için bu sonuçların bekleneceğini söyledi.

Karapaşa, olaydan bir gün sonra KKTC Polisi’nin siyasi şubesine de ifade verdiğini ve şikâyetinin Birleşmiş Milletler’e de iletileceğini kaydetti.

Olaydan sonra işine döndüğünü, işi kapsamında Güney Kıbrıs’a geçmeye de devam ettiğini anlatan Karapaşa, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadığını kaydetti.

“Olay sonrası herhangi Kıbrıslı Türk bir yetkiliden geçmiş olsun telefonu aldınız mı?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Ali Karapaşa; olaydan sonra Çarşamba gecesi UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın kendisini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

“Ben olayla ilgili kimseyi suçlamak istemiyorum. Ne hükümeti, ne Polisi ne de başka hiçbir kimseyi’ diyen Karapaşa sadece saldırganların cezalarını çekmesini istediğini sözlerine ekledi.

Cengiz: Bu işin peşini bırakmayacağız
2005’te ‘Ada’ya barışı getirmek için’ Cumhurbaşkanlığına aday olan Zehra Cengiz de 10 Ağustos 2016’da, Lefkoşa’nın güney kesiminde kızıyla birlikte fanatik Rumların saldırısına uğramıştı.

Cengiz, saldırganın yakalanıp yakalanmadıklarını bilmediklerini belirterek, Rum Adalet Bakanlığı’na konuyla ilgili bir mektup gönderdiklerini ifade etti.

Adalet Bakanlığı’ndan cevap beklediklerini kaydeden Cengiz, ‘bu işin peşini bırakmayacağız’ dedi.

Cengiz, saldırının ardından Güney Kıbrıs’a geçmeye devam ettiğini, hatta Güney Kıbrıs’ta iki toplumlu etkinliklerde de bulunduğunu belirterek, hiçbir sorunla karşılaşmadığını belirtti.

Cengiz, AB ya da BM’ye konuyla ilgili bir bildirimleri olmadığını da sözlerine ekledi.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.