1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BU NASIL BİR ADALETTİR?"
"BU NASIL BİR ADALETTİR?"

"BU NASIL BİR ADALETTİR?"

Aile isyan etti!

A+A-
Candan MERT

Girne Kaza Mahkemesi’nde geçtiğimiz gün “arbede” iddiası üzerine uyuşturucu suçundan tutuklu yargılanan A.G.’nin yakınlarından ismini vermek istemeyen biris  açıklamalarda bulundu.

“Her şeyde olduğu gibi bu olay da çok abartıldı”

 “Arbede ” iddialarına cevap veren aile yakını, A.G.’nin tamamen suçsuz olduğunu ancak söz konusu tartışmanın bununla ilgisi olmadığını
aktarırken, A.G’ninkardeşinin mahkeme salonuna girmesine görevli polisin izin vermeyerek omzuna vurması ile tartışmanın başladığını savundu.

Abisinin mahkemesine girmek isteyen kardeşe yapılan bu hareketten sonra, mahkeme önünde gergin bir şekilde A.G’nin çıkmasını bekleyen kalabalığın polisin üzerine yürüdüğünü ifade eden aile yakını, olayın yansıtıldığı gibi arbede boyutuna ulaşmadığını ve her şeyde olduğu gibi bu olayın da çok abartıldığını ileri sürdü.

İsmini vermek istemeyen aile yakını, “Takviye polisler geldi” iddiasıyla basına yansıyan haberleri gördüğünü dile getirerek, bahse konu polislerin A.G’nin kardeşine omuz atan polisten sonra ortalığı yatıştırmaya geldiklerini ve kendilerini sakin olmaları için insanca uyardıklarını ifade ederken, A.G.’ninkardeşini de abisini görmek üzere sanığın yanına götürdüklerini ve bunun üzerine tartışmanın durulduğunu aktardı. 

“Olayda A.G.’nin kan ve idrar tahlilleri temiz çıkmıştı”

Uyuşturucu suçundan tutuklu yargılanan A.G.’nin 3 haftadır tutuklu olarak yargılandığını aktaran aile yakını, polisin 1 sene önce bir gece kulübüne yaptığı baskın sonucu A.G.’ninyanında bulunan arkadaşı Y.A’nın üzerinde sigara paketinde sarılı uyuşturucu bulunarak, A.G. ve Y.A’nın tutuklanarak mahkemeye sevk edildiğini ifade etti. Çıkarıldıkları mahkemede de Y.A.’nın da ifadesiyle A.G.’nin suçsuzluğunun anlaşılıp A.G.’nin beraatine, Y.A’nın tutukluluğuna karar verildiğini dile getiren aile yakını, A.G.’nin kan ve idrar tahlillerinde de uyuşturucuya rastlanmadığından dolayı sıkıntısız bir şekilde serbest bırakıldığını kaydetti. 

“Beraatinden sonra suç A.G’nin üzerine yığıldı”

Olayın sonrasında Y.A’nın A.G.’yi almaya gelmiş olduğu iş aracında da uyuşturucuya rastlanmasının üzerine, Y.A.’nınsuçu A.G.’nin üzerine attığını ve konu hakkında iş birliği yaptıkları yönünde ifadesini değiştirdiğini belirten aile yakını, bunun üzerine A.G.’nin mahkemeye tekrar çağırıldığını ve mahkemelerin sürekli ertelendiğini dile getirirken, mahkeme başkanının da değiştiği ilk davada A.G.’nin haklı olduğuna dair bir kanıtının olmamasından dolayı da 3 hafta önce tutuklandığını ifade etti.

“Suçsuz bir insan, bir ifade ile nasıl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilir?”

Şu anda suçlu Y.A’nın cezasını çekerek hapisten denetimli serbestlik yasası uygulanarak çıktığını ve G.A’nın hiçbir suçu olmamasına rağmen tutuklu yargılandığını aktaran aile yakını, suçsuz bir insanın tek bir ifade ile delil olmadan nasıl Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabildiğini sorguladı. Uyuşturucu suçundan tutuklu yargılanan G.A’nın sigara bile içmediğini söyleyen aile yakını, Y.A’nın değiştirmiş olduğu ifadesinden dolayı pişman olduğunu ancak yalan ifade verdiğinden dolayı tekrar yargılanmaktan korkarak ifadesini değiştiremediğini savundu.
Aile yakını, Y.A’nın denetimli serbestlik yasasından faydalanarak şu an dışarıda gezdiğini ve hiçbir suçu olmayan A.G.’nin de hapiste olduğunu söylerken, “Bu nasıl bir adalettir?” diyerek adaletin yerini bulması ve suçsuz olan A.G.’nin de hapisten çıkarılması için çağrıda bulundu.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.