1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ONLARA DERS OLSUN DİYEN YARGIÇ...
BU ONLARA DERS OLSUN DİYEN YARGIÇ...

BU ONLARA DERS OLSUN DİYEN YARGIÇ...

Suçtaki rolleri farklı iki genç...

A+A-

 

Gazimağusa’da, 4 Nisan 2013 tarihinde kanunsuz uyuşturucu tasarrufu suçu nedeni ile tutuklanan  Ümit Avcı ve Murat Balkan dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak kısa süreli hapis cezasına çarptırıldı.

Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti Yargıcı  Mesut Mesutoğlu özetle olgulara değindi. Sanık 1 Ümit Avcı’nın 450 TL karşılığında ismini bilmediği birinden 3 paket 7 buçuk gram ağırlığında “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi 4 Nisan 2013 tarihinde aldığını söyleyen Mesutoğlu, sanık1’in konu uyuşturucu maddelerden bir paketini açıp içtikten sonra 2 paketini sanık 2 Murat Balkan’a götürdüğünü  anlattı.

Uyuşturucu maddeler logarda bulundu

Sanıkların  burada konu paketlerdeki uyuşturucu maddeyi 6 adet sarma sigara ile karıştırdıklarını anlatan Mesutoğlu,  Narkotik Şube ekiplerinin aldığı bir ihbar ile sanık 2’nin evine gittiğini ve sanıkların uyuşturucu maddeleri evin tuvaletine atıp şifonu çektiklerini aktardı.

Uyuşturucu maddenin sanık 2’ nin kaldığı  apartmanın logarlarında bulunduğunu anlatan Mesutoğlu, sanıkları gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamının mahkemeye sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

“Kişi sağlığını ciddi şekilde tehdit eder”

Uyuşturucu suçlarının en yaygın suç türleri arasına girdiğini belirten Mesutoğlu, tasarruf edilen miktarın 7 buçuk gram gibi külliyatlı olmamakla beraber azımsanamayacak bir miktar olduğunu söyledi.  “Sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin en  ağır uyuşturucu türleri arasında olduğunu vurgulayan Mesutoğlu konu maddenin kişi sağlığını ciddi şekilde bozduğuna dikkat çekti.

Suçtaki rolleri farklı

Sanık 1’in uyuşturucu maddeyi bizzat alan kişi olduğunu ve sanık 2’yi de suça sürüklediğini belirten Mesutoğlu, sanıkların sabıkasız oluşlarını ve ilk kez mahkeme huzuruna çıkıyor olmalarını leyhlerinde hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Sanıkların topluma kazandırılmaları önemli olduğu gibi cezanın caydırıcılığının da önemli olduğuna işaret eden Mesutoğlu, sanıklara suçun vahameti ile ilgili hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bukduklarını söyledi. Mesutoğlu netice itibarı ile sanık 1 Ümit Avcı’yı 3 ay, sanık 2 Murat Balkan’ı ise 1 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.