1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU OPERASYONU KIBRIS’TA DA YAPIYOR OLMAKTAN MUTLUYUZ
BU OPERASYONU KIBRIS’TA DA YAPIYOR OLMAKTAN MUTLUYUZ

BU OPERASYONU KIBRIS’TA DA YAPIYOR OLMAKTAN MUTLUYUZ

Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Zafer Topukçu, laparoskopik varikosel ameliyatı yaptıklarını söyledi

A+A-

Kolan Hastanesi Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Zafer Topukçu, laparoskopik yöntemle çift taraflı varikosel ameliyatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Topukçu, varikoselin, erkekteki testislerden kalbe dönen toplardamarlarda oluşan varisleşme yani damar genişlemesi olduğunu belirtti.

Genç erkeklerin korkulu rüyası haline gelen varikosel ameliyatını daha önce Ankara’da laparoskopik, yani kapalı yöntemle gerçekleştirdiklerini belirten Topukçu, “Aynı ameliyatı artık Kıbrıs’ta da yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.  Gerekli tüm donanım ve cihazlarımız tedarik edilmiş ve hazırlanmıştır.  Bundan sonra varikoseli olan hastalarımızın ameliyatlarını son derece konforlu ve kaliteli şekilde yapabileceğiz” dedi. 

Topukçu, varikosel hastalığıyla ilgili bilgi de verdi:
“Her 100 erkeğin yaklaşık 15’inde görülmektedir.  Bu tablo oluştuğu zaman bu damarlar kanı sağlıklı ve sürekli bir şekilde kalbe taşımakta zorluk yaşamaya başlarlar. Testis etrafındaki bu toplardamar ağı içinde göllenme yapan kanın yarattığı sıcaklık etkisi ile testis veya testisler olumsuz etkilenmeye başlar.  Oluşan bu olumsuz tablo bazı erkeklerde ağrıya neden olmakta, çoğunlukla da sperm yapımını hem sayı hem de kalite olarak bozarak çocuk sahibi olmayı ciddi şekilde zorlaştırmaktadır.  Varikosel tablosu her zaman sol tarafta görülmekte olup % 55 kadar vakada da çift taraflı oluşmaktadır.

Varikoselin tedavisi tüm dünyada cerrahi olarak yapılmaktadır.  Kasık bölgesine yapılan 4-5 cm’lik kesi ile varisleşmiş damarların olduğu yere ulaşılmakta, ve bu damarlar temizlenerek çıkarılmaktadır.  Bu ameliyat yönteminde hastanın gündelik işlerini yapmaya başlaması yaklaşık 15 günü bulmakta, tamamen iyileşme ise 3 ile 6 ayı bulmaktadır.

Cerrahi tekniklerin gelişmesi ile tüm dünyada artık ameliyatlar gittikçe ve daha fazla laparoskopik olarak yapılmaktadır.  Genç erkeklerin sıkıntı yaratmakta olan varikosel tablosunun ameliyatı da artık karın bölgesinden “kapalı ameliyat” denilen yöntemle başarılı şekilde yapılmaktadır”.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.