1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU TABANCA KİMİN?
BU TABANCA KİMİN?

BU TABANCA KİMİN?

Silahın ona ait olduğunu iddia ettiler!

A+A-

Ali Akkan ve 15 yaşındaki R.A., daha önce “Çöpün yanında bulduk” dedikleri tabancanın, iş insanı Hare Ergen'e ait olduğunu öne sürdüler

Emine UYSAL

Gönyeli’de Cürümleri Önleme Şubesi ekibi tarafından Ali Akkan’ın evinde yapılan aramada bulunan 8 milimetre çapındaki tabancanın ünlü merhum iş insanı Ercüment Tahir'in kızı Hare Ergen’e ait olduğu iddia edildi ve Ergen de dün mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

Ali Akkan konu tabancayı 15 yaşındaki yeğeni R.A’nın çöpün kenarında bulduğunu iddia etmişti ancak çocuk zanlı beyan değiştirip, tabancanın Hare Ergen’e ait olduğunu öne sürdü.

“Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” suçlamasıyla tutuklanan Ali Akkan ve 15 yaşındaki yeğeni R.A., önceki gün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılıp, haklarında üç günlük tutukluluk emri alınmıştı.

Hare Ergen de dün aynı suçlamalarla mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ömer Daşgın’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Daşgın, 2 Nisan’da 19.00 ile 19.20 saatleri arasında Gönyeli’de 21 yaşındaki Ali Akkan’ın ikametgahında Cürümleri Önleme Şubesi ekibi tarafından yapılan aramada 8 milimetre çapında Blow Mini 2003 model tabanca ile üç adet canlı mermi bulunarak emare alındığını anımsattı.

15 yaşındaki zanlının, tabancanın Hare Ergen’e ait olduğunu beyan ettiğini belirten Daşgan, bu iddiaların araştırılacağını kaydetti.

Polis memuru Daşgın, silaha balistik inceleme yapılacağını ve meselenin çok yönlü soruşturulacağına dikkat çekip, zanlı Hare Ergen’in üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Hare Ergen’in bir yakını, mahkeme koridorunda görüntü alan gazeteci Evrim Kamalı’ya saldırıda bulundu ve “Seninle hesaplaşacağız. Gününü göreceksin” diye tehdit etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.