1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU YIL TANKLI HELİKOPTERLİ GEÇİT TÖRENİ
BU YIL TANKLI HELİKOPTERLİ GEÇİT TÖRENİ

BU YIL TANKLI HELİKOPTERLİ GEÇİT TÖRENİ

1 Ekim sözde bağımsızlık yıldönümü...

A+A-

 

“Kıbrıs Cumhuriyeti”nin 1 Ekim sözde bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek geçit töreninde, geçen yıl ekonomik kriz nedeniyle kullanılamayan mekanize birlikler ve hava araçlarının bu yıl yer alacağı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Tank ve Helikopterlerle Geçit… Mekanize Birlikler ve Hava Araçları Yeniden Katılıyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, edindiği bilgilere göre geçen günlerde, Rum Hükümeti’nin geçen yılki törende sadece yaya birliklerin yer alması yönündeki kararının ele alındığı toplantılar gerçekleştirildiğini yazdı.

Toplantılarda törene mekanize birliklerin de katılması için gerekli ekonomik kaynakların tahsis edilmesine karar verildiğini aktaran gazete, edindiği bilgilere göre Rum Mili Muhafız Ordusu (RMMO) Genel Kurmaylığı’nın, yeni silah sistemleri sergilenmeyeceği için RMMO’nun tüm oluşumlardan temsili araçların katılmasına karar verdiğini belirtti.

Gazete geçen yıl mekanize birliklerin törene katılmamasıyla, 80 bin Euro’luk tasarruf edildiğine işaret ederek, bu paranın fakir öğrencilere verildiğini anımsattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.