1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BULUNANLARIN SAYISI BEŞE ÇIKTI
BULUNANLARIN SAYISI BEŞE ÇIKTI

BULUNANLARIN SAYISI BEŞE ÇIKTI

Bulunanların sayısı beşe çıktı

A+A-

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin, amyantlı bölge olan Cihangir Çöplüğü’nde devam eden kazısında kalıntılara ulaşılmaya devam ediyor
 
Elmas TOKAY

Kayıp Şahıslar Komitesi, ülkenin hem kuzey, hem de güneyinde, 9 ayrı ekiple kazılarına devam ediyor.

Komitenin Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri “Amyantlı” bir bölge olan Cihangir Çöplüğü’ndeki kazıda 5 Kıbrıslı Rum’a ait kalıntılara ulaştıklarını kaydetti.

Komite ayrıca, bugün Dikmen’de köy içerisinde yeni bir kazıya başlayacak. Bunun dışında Karaoğlanoğlu’nda iki alanda, Taşkent’te ve Haspolat’ta da birer alanda kazılarına devam eden komite, Güney’de ise Lefkoşa ve Baf’daki kazılarını sürdürüyor.

Cihangir’deki toplu mezar

Komite yetkilileri, arkeologların, amyantlı bölge olan Cihangir Çöplüğü’nde, nasıl kazı yapılacağına dair bir yıl kurs gördüğüne dikkat çekerek, kısa süre önce bu kazının, uzmanlarla birlikte özel kıyafetlerle, yeniden başladığını ve şu ana kadar beş kişiye ait kalıntılara ulaşıldığını belirtti.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, bu bölgede, bir grup Kıbrıslı Rum askerin bulunduğu toplu mezar olduğu ve genişletme çalışmalarının başladığı belirtildi.

Dikmen’de 14 kişi aranacak

Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri, bugün Dikmen’de, köy içerisinde yeni bir kazıya başlayacaklarını belirtti. Alınan bilgilere dayanarak, bu yerde 14 Kıbrıslı Rum’a ait kalıntı olduğunu söyleyen yetkililer, kazının her zamanki gibi titizlik içerisinde başlayacağını kaydetti.

Karaoğlanoğlu’nda kazılar sürüyor

Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri, Karaoğlanoğlu’nda, anayola yakın bir makinist garajı yakınlarında, kazı çalışmasına başladıklarını ve buradan hemen sonuç aldıklarına dikkat çekti. Kıbrıslı Rum olduğu düşünülen bir kişiye ait çok fazla kalıntı bulduklarını ifade eden yetkililer, bu yerde genişletme çalışmasına başladıklarını da kaydetti.

Diğer kazının ise Karaoğlanoğlu’ndaki askeri bölgede devam ettiği, henüz bir kalıntıya ulaşılmadığı belirtildi.

Diğer bölgelerdeki kazılar

Yetkililer ayrıca, Taşkent-Dikmen anayolu üzerinde, daha önceden bir Kıbrıslı Rum erkek şahsa ait kalıntılara ulaştıklarını, bu yerde, o şahsa ait daha fazla kalıntı bulunması için de kazının devam ettiğini ve bir süre önce yeni kemik kalıntısına ulaşıldığını kaydetti. Buradaki kazının tamamlandığını anlatan ofis yetkilileri, bölgede yeni bir kazıya başlandığını ifade etti. Ofis yetkilisi, burada da üç kayıp Kıbrıslı Rum aradıklarını kaydetti.

Diğer ekibin ise Sazlıköy’deki kazısına devam ettiğini kaydeden ofis yetkilileri, burada kuyu içerisine atıldığı sanılan bir Kıbrıslı Rum’a ait kalıntılar arandığını ifade etti. Ofis yetkilileri, kuyuya henüz ulaşılmadığını belirtti. Arazinin geniş olduğuna değinen yetkililer, kuyunun aranmasına devam ettiklerini söyledi.

Yetkililer, Haspolat’taki askeri bölgede de kısa bir süre önce başlatılan kazıların devam ettiğini, ancak henüz bir sonuç alınamadığını ve genişletme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

 

Güney’de iki kazı devam ediyor

Kıbrıslı Türk Üye Ofisi yetkilileri, Güney Kıbrıs’ta da kısa bir süre önce Strovolos bölgesinde bir evin bahçesindeki kuyuda kayıp 4 Kıbrıslı Türk’ün arandığını kaydetti. Burada bazı şahıslardan yardım alınarak kuyunun aranmaya devam ettiğini kaydeden ofis yetkilisi, diğer ekibin ise Baf’ın Pomos köyünde, dağlık arazide, kayıp 2 Kıbrıslı Türk’ü aradığını açıkladı.

“Lütfen bize ulaşın”

Ofis yetkilileri, kayıpların gömü yerleriyle ilgili bilgisi olan kişilerin mutlaka kendilerine “181” numaralı ücretsiz hattan ulaşmasını ve insani bir konu olan kayıpların bulunmasında yardımcı olmasını istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.