1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BUNALIMA GİRDİĞİ İÇİN SUÇ İŞLEMİŞ
BUNALIMA GİRDİĞİ İÇİN SUÇ İŞLEMİŞ

BUNALIMA GİRDİĞİ İÇİN SUÇ İŞLEMİŞ

Beş farklı işyerine girerek nakit para ve sigara çalan Okay Öztürk, bunalıma girdiği için bu suçları işlediğini söyledi.

A+A-

Gazimağusa’da adeta açılmadık işyeri bırakmayan Okay Öztürk, birine iki kez olmak üzere beş farklı işyerine girerek hırsızlık yapmasının nedenini bunalıma girmesine bağladı.

Ek tutukluluk talebi ile dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine 7 günlük ek tutukluluk emri alındı. Zanlı, marketlerden çok fazla bir şey çalmadığını, istemesi durumunda daha çok eşya çalabileceği söyleyerek kendini savundu.

Mahkemenin söz vermesi üzerine konuşan zanlı Okay Öztürk, “Polise gönüllü ifade verdim, yardımcı oldum. Bunalıma girdiğim için böyle bir suç işledim. Girdiğim yerlerden çok bir şey çalmadım. İsteseydim daha fazla çalardım. Başka mesele ile bağlantım yoktur” diyerek tutukluluk talebine itirazda bulundu.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Osman Örs’ü tanık olarak dinletti.

Tanık polis, zanlının 15 Nisan 2013 tarihinde bina açma, sirkat ve kasti hasar suçlaması ile ilgili olarak tutuklandığını söyledi. 

Polis memuru, zanlının 16 Nisan 2013 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk emri alındığını hatırlattı.

Bu süre zarfında 5 ayrı işyerinden ifade temin ettiklerini anlatan tahkikat memuru, yapılan tüm aramalara rağmen birçok emare olması gereken eşyanın henüz tespit edilmediğini açıkladı.

Zanlının söz konusu suçları işlerken giydiği kadın elbiselerinin emare alındığını da ifade eden Osman Örs, bölgede faili meçhul benzeri olaylar olduğunu bildirdi.

Örs, mesele ile ilgili olarak yürütülen polis soruşturmasının devam ettiğini, alınması gereken ifade, bulunması gereken emareler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu söyledi.

Tanık polis, mahkemeden zanlı aleyhine 8 günlük ek tutukluluk emri talep etti. Yargıç Banu Soyer, zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.