1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BURASI CÜZZAMLILAR MAHALLESİ Mİ?”
“BURASI CÜZZAMLILAR MAHALLESİ Mİ?”

“BURASI CÜZZAMLILAR MAHALLESİ Mİ?”

“Burası cüzzamlılar mahallesi mi?”

A+A-

Küçük Kaymaklı Tomruk Sokak’ta ikamet eden 71 yaşındaki Mustafa Amca, “Bölgede 40 yıldır ne alt yapı, ne yol, ne de kanalizasyon var” diye sitem etti, yetkililere mesaj göndermeyi ise ihmal etmedi

Mehmet KARA

1976’dan bu yana Küçük Kaymaklı’da, Tomruk Sokak’ta ikamet eden 71 yaşındaki Mustafa Baturalp, belediyenin bölgeye 40 yıldır sadece çöp almak için geldiğini savundu.

Baturalp, “Yıllardır burada yaşıyorum. Her tarafa hizmet gitti ancak bu bölgeye bir türlü hizmet gelmedi. 40 yıldır bize sıra gelmedi. Vergimi veriyorum ancak hizmet alamıyorum. Belediyeyi dava etmeyi düşünüyorum. Burası cüzzamlılar mahallesi mi?” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

“Yol demeye bin şahit ister”

Gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarından şikayetçi olduğunu ifade eden Baturalp, yeni yapılan bölgelere alt yapı, kanalizasyon, yol yapım ve kaldırım çalışması yapılmasına rağmen bulundukları bölgede herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ileri sürdü.

Dönemin belediye başkanlarından Cemal Bulutoğlu zamanında, bölgede yol genişletme çalışmasının yapıldığını ancak asfaltlanma çalışmasının yapılmadığını öne süren Baturalp, “Buraya yol demeye bin şahit ister. Geçmişte, harç yaparak kendi imkanlarımızla çukurları doldurduk. Bu tür çukurlar araçlarımıza da büyük zarar veriyor” dedi.

Dört yol kavşağı olmasından dolayı sokak arasına kasis yapılmasını da isteyen Baturalp, konuyu yetkililere bildirdiklerini ancak hiçbir yetkilinin kendilerini dikkate almadığını söyledi.

“Yağmur yağdığı zaman bize misafir gelmez”

Bölgede altı yapı olmadığı için kuyu sistemin halen var olduğunu ve eski çağda yaşamaya devam ettiklerini dile getiren Mustafa Baturalp, ayrıca alt yapı sorunu nedeniyle bölgenin her yağmur sonrası göle döndüğünü kaydetti.

“Yağmur yağdığı zaman bize misafir gelmez. Bölge göle döndüğü için isteseler de gelemezler” diye konuşan Baturalp, belediyenin kendilerine ne zaman geleceğini sordu?

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.