1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURASI KKTC! ...ANCAK GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULDU!
BURASI KKTC! ...ANCAK GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULDU!

BURASI KKTC! ...ANCAK GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULDU!

Mahkeme kararını davul zurna ve lokma dağıtarak kutladılar...

A+A-


12 yıl sonra gelen adalet

Alsancak Belediye binasının altında olan mülklerine eski başkan Yücel Atakara tarafından 12 yıl önce “Belediye Encümeni kararıyla kamulaştırdım” denilerek el konuldu. Hukuk mücadelesi başlatan Subaşı Ailesi, Yüksek İdare Mahkemesi’ndeki davayı kazandı ve mülklerine kavuştu. Mahkeme kararını davul zurna ve lokma dağıtarak kutlayan aile “Geç gelse de adalet yerini buldu” dedi.

Aslen Larnaka’lı olan ve 1974 Barış Harekâtı’nın ardından Alsancak’a yerleşen Subaşı Ailesi 12 yıl önce uğradığı haksızlığın mahkeme kararıyla düzeltilmesinin ardından kutlama yaptı. Davul, zurna eşliğinde pişirilen lokmalar halka dağıtıldı.

Larnaka’da pastane işletmeciliği yapan, ancak savaşın ardından Kuzey’e göç eden Subaşı Ailesi, Larnaka’da bıraktığı ve pastane işletmeciliği yaptığı mülküne karşılık Alsancak’ta mahkemeye konu olan mülkü eşdeğer puanıyla aldı.

Daha sonra üstü Alsancak Belediye binası olan mülklerine eski başkan Yücel Atakara tarafından 12 yıl önce “Belediye Encümeni kararıyla kamulaştırdım” denilerek el konuldu. Hukuk mücadelesi başlatan Subaşı Ailesi, Yüksek İdare Mahkemesi’ndeki davayı kazandı ve mülklerine kavuştu. Mülkün esas sahibi büyükanne Ayşe Subaşı, “12 yıl geçti, ama adalet yerini buldu” diyerek sevincini belirtti. Büyükannesinin ismi verilen Av. Ayşe Öztabay’ın yürüttüğü hukuk mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının ardından Av. Ayşe Öztabay gazetemize açıklamada bulundu.

Yücel Atakara’nın yaptığı haksızlık düzeltildi

Ayşe Öztabay şöyle dedi:

“12 yıl süren hukuk mücadelesini kazandık. Kamulaştırma kararına karşılık Yüksek İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz davayı yargıç haklı bularak taşınmaz malımıza dokunulamayacak şekilde emir vermiştir. Eski Belediye Başkanı Yücel Atakara’nın ailemize haksızca yaptığı bu işlemin sonucunda üç yargıcın verdiği ortak kararla malımıza kavuştuk. Özellikle bu karara en çok sevinen ve mülkün sahibi sevgili anneannem, kararın açıklanmasıyla birlikte Alsancak halkı ile kutlama isteğini geri çeviremedik ve onun isteği doğrultusunda böyle bir kutlama gerçekleştirdik. Bu kararın ardında aile olarak zarara uğradığımız için devrik başkan Atakara’nın aleyhinde tazminat davası açmayı düşünüyoruz.”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.