1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BURASI NERESİ?
BURASI NERESİ?

BURASI NERESİ?

kipler arabalardan inerken iki kadının koşarak kaçtığı...

A+A-

 

Girne kent merkezinde açıldığı günden bugüne kadar izinsiz çalışan, “Relax” ismindeki sauna ve masaj salonuna önceki akşamüstü Girne Belediyesi zabıtaları ve Çalışma Dairesi Girne Şubesi müfettişlerinin düzenlediği kontrol sonrasında yasadışı çalıştığı ve gerekli izinlere sahip olmadığı saptanarak rapor tutuldu.

Ekiplerin habersiz geldikleri işyerinin daha önceden haber aldığı ve tam ekipler arabalardan inerken iki kadının koşarak kaçtığı AS TV kameraları tarafından tespit edildi. Çalışmasında yasa dışılık tespit edilen hususlar ışığında “Relax” ismindeki işyeri, olması gereken yasal izinlere sahip olmadığı gerekçesiyle dün sabah Girne Belediyesi’ne mensup zabıtalar tarafından süresiz kapatılarak mühürlendi.

İşyeri kurma izni yok

Girne Çalışma Dairesi’nden edinilen bilgilerde, bu işyerinin daha önce defalarca denetlendiği ve içeride çalışma izinsiz kişileri çalıştırdığı için para cezaları yazıldığı öğrenildi. Yine edinilen bilgilerde, yasadışı çalışan işyeri sahiplerinin Girne Çalışma Dairesi müfettişleri tarafından yazılan para cezalarını da ödemediği ve mahkemeye sevk edildiği bilgisi alındı. Aynı şekilde bu işyerinin sahipleri tarafından Çalışma Dairesi’nden alınması gereken “İşyeri Kurma İzni” de almadığı ve bu şekilde kaçak işyeri çalıştırdığı tespit edildi. Bunun için de ayrıca ceza yazılarak takibat yapıldı. Yapılan incelemede ise, önceki akşama kadar işyerinde çalışan kayıtlı işçiye de rastlanmadı.

GazeteRelax sahipleri hakkında kapsamlı bir araştırma yaptı

Relax isimli işyerinin sahiplerinin, Girne Belediyesi’ne geçtiğimiz yıl sunduğu kira kontratında oynanma olduğu gerekçesiyle, bugüne kadar izin alamadığı öğrenildi. Kira kontratını Girne Vergi Dairesi’nde üzerinde oynandığı gerekçesiyle onaylatamayan işyeri sahipleri bu kez Lefkoşa Vergi Dairesi’ne müracaat ederek buradan onay aldılar. İşyerinin, mal sahibi Yasin Bengi adını kullanarak değişik evrak düzenlemesi yapan bu işletmeciler Yasin Bengi’nin avukatı vasıtasıyla mahkemeye verildiler. Lefkoşa Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden alınan resmi bir yazıda, kira kontratının kendilerine yapılan müracaat sonrasında oynandığı iddia edildi. Ancak bu oynanmış kontratı tekrar Girne Belediyesi’ne sunan iş yeri sahipleri konu yargıya taşındığı için belediyeden onay alamadılar. İşyerini el altından yöneten ve ülkede turist olarak bulunan her ay ülkeye giriş-çıkış yaparak işleri idare eden Sait Polat adlı kişi hakkında Yasin Bengi’nin Avukatı Av. Ayşe Öztabay “yasal girişimlerimiz başlamıştır” dedi.

Burası gerçekten sauna, hamam ve masaj yeri mi?

Açıldığı günden beri içeride sauna ve masaj adı altında başka şeyler de yapıldığını söyleyen vatandaşlar, “burada resmen fuhuş yapılıyor” iddiasında bulundular.

Rahatlamak ister misin?

İçeriye giren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi ise şunları anlattı:

 “Ben 100 lira vererek içeriye girdim. Önce hamam ve saunadan yararlandım. Daha sonra masaj bölümünde bir kadın bana masaj yaptı. Masaj sonrasında ise ‘rahatlamak ister misin?’ diye sordu. ‘Hayır’ diyerek orayı terk ettim.

Yine içeriye giren bazı vatandaşlar ise aynı muameleye maruz kaldıklarını, bazılarının ise isimlerini vermeyerek, “evet beni rahatlattılar” dediği öğrenildi. Hatta işyerinin elektrik tamiratlarını yapan elektrikçiye dahi, emeğinin karşılığını nakit olarak değil, içerideki hizmetten faydalanarak alabileceği de teklif edildiği öğrenildi.

Sağlık karneleri yok ve kayıtsızlar

Bu işyerinde sertifikalı çalışan hiçbir masörün bulunmadığı gibi yasal olarak Çalışma Dairesi’ne kayıtlı hiçbir personelin olmadığı ve bu sebepten sağlık hizmeti adı altında faaliyet gösteren bu iş yerinde, sağlık karnesine sahip hiç kimsenin olmadığı tespit edildi. Uzmanlardan alınan bilgide bu tip iş yerlerinde sertifikalı uzmanların olması ve her personelin sağlık karnesine haiz olması gerektiği ifade edildi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.