1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜSTÜ KIRANLAR TEMİNATA BAĞLANDI
BÜSTÜ KIRANLAR TEMİNATA BAĞLANDI

BÜSTÜ KIRANLAR TEMİNATA BAĞLANDI

Büstü kıranlar teminata bağlandı

A+A-

 

Ülkemizde büyük tepkiye yol açan heykeltıraş Sevcan Çerkez’in yaptığı merhum Gazeteci-Yazar Bener Hakkı Hakeri’nin heykelini kıran zanlılar Yusuf Burçin Barkut ve Ufuk Çalışkan tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Halil Metin bulguları aktardı.

Kamera görüntülerinden tespit edildiler

Metin, 19 Temmuz tarihinde Lefkoşa Yiğitler Burcu park girişinde bulunan merhum Gazeteci-Yazar Bener Hakkı Hakeri’nin büstünün kırılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda kamera görüntülerinden zanlı Yusuf Burçin Barkut ve zanlı Ufuk Çalışkan’ın tespit edildiğini söyledi. Zanlıların önceki gün gözaltına alındığını ve gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade eden Metin, zanlıların verdiği maddi tahribatın 3 bin TL olduğunu açıklayarak, KKTC vatandaşı olan zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Yurtdışına çıkışları yasak

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların işlemiş olduğu “kasti hasar ve rahatsızlık verme” suçlarının Ceza Yasası’nda “kabahat suçlar” olarak düzenlendiğini, ancak işlenen suçta topluma mal olmuş bir şahsın büstüne saldırı yapıldığını ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yargıç, bu durumu göz önünde bulundurarak zanlıların yurt dışına çıkışını yasakladığını ve her bir zanlı için bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdiğini açıkladı.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.