1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Meclis Genel Kurulu,161 milyon 365 bin 130 TL olarak öngörülen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesini oy çokluğuyla onayladı.

A+A-

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI BÜTÇESİ ONAYLANDI

Meclis Genel Kurulu,161 milyon 365 bin 130 TL olarak öngörülen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesini oy çokluğuyla onayladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, ulaştırmanın önemine işaret ederek bakanlığın da birçok fonksiyonları olan bir bakanlık olması nedeniyle önem verilmesi gereken bir alan olduğunu kaydetti.

Bu bakanlığın ismine trafiğin de eklenmesi gerektiğini ifade eden Angolemli, trafiğin bir bakanlık bünyesine alınmasına  destek verdiklerini vurguladı.

Angolemli, “trafik kazalarında esas suçlunun sürücü olmadığını, devletin de üzerine düşen görevleri yapmaması nedeniyle suçlu olduğunu” söyledi.

Yollardaki altyapı eksikliklerinden örnekler veren Angolemli, kazaların önlenmesi ve yol güvenliğinin sağlanabilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Ulaştırma alanında teknolojinin hızlı gelişimine de işaret eden Angolemli, bu nedenle bu alanda ilgili bakanlığın çok daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Angolemli, yakın gelecekte trafik konusunda bakanlığın başarılı çalışmalarını görmek istediklerini belirterek, “trafiğin partizanlığı olmaz. Ateş düştüğü yeri yakar” diyerek  olumlu adımlara destek vereceklerini de vurguladı.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, zamları eleştirerek başladığı konuşmasında, “zengine dokunulmadan, devletin elini fakir ve orta direğin cebine attığını” ileri sürdü ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

GSM operatörleri üzerinden yapılan telefon görüşme ücretlerinin pahalılığından yakınan Çakıcı,  geçmiş hükümetlerin bu alandaki icraatlarını da eleştirerek, özel şirketler kazanırken devletin zarara uğradığını ve gelinen aşamada zamların faturasını da halkın ödediğini anlattı.

CTP-BG ile DP-UG koalisyon hükümetinin geçmiş hükümetten farklıysa bunu göstermesini isteyen Çakıcı, partizanlıkla bir yere varılamayacağını ifade etti.

Ercan Havalimanı inşaatının başlayıp başlamadığını soran Çakıcı, bu konudaki gelişmelerle ilgili bilgi istedi.

HAMZAOĞULLARI

CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Gazimağusa-Karpaz anayoluna 11 çember konulmasıyla trafiğin rahatlatılmadığı aksine sürücülerin daha çok sıkıntıya sokulduğunu belirterek, tali yolların fazlalığının da trafik açısından olumlu olmadığını anlattı.

Hamzaoğulları, Karpaz yolunun çok genişletilerek değil, şehir yolu şeklinde yapılmasıyla bölgenin tahribatının da önlenebileceğini ifade etti.

Hamzaoğulları, Karpaz bölgesindeki  Kaleburnu yolu ile Yedikonuk-Balalan sahil  yolunun yapılması gerektiğini kaydetti.

“T” izinlerine değinen Hamzaoğulları, 2009-2013 yılları arasında verilen “T” izinlerinin tekrar gözden geçirilerek,  usulüne uygun verilmeyenler varsa iptal edilmesini istedi.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, Ercan Havalimanı ihalesini alan şirketin Türkiye’de soruşturma altında olduğunu belirterek, bu soruşturmanın Ercan Havalimanı ve KKTC’yi nasıl etkileyeceğini ve hükümetin tavrını sordu.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ,  eleştirileri ve soruları cevaplandırdı.
  
Kaşif, eleştirilerde bulunan geçmiş hükümetin   Ercan Havalimanı konusunda kendi hükümet döneminde yapması gerekenleri yapmadığını söyledi.

Kaşif, Türkiye’deki soruşturmanın KKTC’yi ilgilendirmediğini, KKTC açısından şimdilik hukuki sorun da oluşturmadığını söyledi.

Kaşif,  Lefkoşa Kuzey Yolu’nun güzergahının ihalenin  ardından  değiştiğini ve yeniden projelendirileceğini  ifade etti.

Kaşif “Yol projeleri yapılırken teknik ekibimizle projenin içinde olmazsak yapım aşamasında sorunlar yaşarız . O yüzden biz de projenin içinde olmalıyız” dedi.

Kaşif, ihalesi tamamlanan büyük yol projelerinin yapımına devam edileceğini kaydetti.

Kaşif, yollardaki can güvenliğin sağlanmasının sadece yolarla olmadığını eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Kaşif, limanlarda  otoriteyi kuracaklarını ve daha verimli çalışmasını sağlayacaklarını belirtti.

Kaşif,  ara bağlantı ücretleri konusunda çalışmaların sürdüğünü operatörlerden birinin istenilen aşamaya geldiğini, pazartesi iki operatörü de toplantıya çağırdıklarını ifade etti

Kaşif, Telefon Dairesi’nin özelleştirilmesinin konuşulduğunu ancak haberleşmede özelleştirmenin 1995 yılında GSM şirketlerinin gelişiyle birlikte yapıldığını söyledi.

Kaşif, Telekomünikasyon Dairesi’nin altyapısının zayıf olduğunu ve güçlendirmek için 2 projeyi 2014 yılı sonuna kadar ihale aşamasına getireceklerini kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.