1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ”BÜYÜK BİR HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”
”BÜYÜK BİR HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

”BÜYÜK BİR HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

“Tek Şahidi Cümbezdi” moda gösterisi dün akşam gerçekleştirildi.

A+A-

ABDULLAH ÖZTOPRAK:”BÜYÜK BİR HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak’ın “büyük bir hayalimdi” dediği “Tek Şahidi Cümbezdi” moda gösterisi dün akşam gerçekleştirildi.

KKTC’yi tanıtmak amacıyla; Dışişleri Bakanlığı’nın desteği, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğu  ve DAÜ’nün ev sahipliğinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen moda gösterisinde 70’i manken olmak üzere, model, oyuncu, dansçı müzisyen ve figüranlardan oluşan 150 kişilik ekip yer aldı.

Gösteride, Türkiye’den ve KKTC’den profesyonel mankenlerin yanı sıra DAÜ öğrencileri de yer aldı. Tarihin şeffaflığını anlatmak için de gösteri davetiyeleri projeye uygun olarak cam üzerine basıldı.

Dünyanın ilk özgün müzikli defilesi olma özelliği taşıyan gösteride, Lala Mustafa Paşa Camii bahçesindeki 715 yıllık cümbez ağacının şahitliğini yaptığı, tarihi dönemler ile Kıbrıs Krallığı’nın son kraliçesi Caterina Cornaro, St. Barnabas, Lala Mustafa Paşa, Canbulat Paşa gibi güçlü karakterler canlandırıldı.

Ünlü Kıbrıslı Türk modacı  Abdullah Öztoprak, sahne gerisinde gösteri boyunca cümbezin diliyle Mağusa’yı anlatan kendi yazdığı şiirleri okudu.
BRT2’den de canlı olarak yayınlanan gösterideki performanslar, sahne ve ışık gösterileri 850 kişilik salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Yaklaşık 2 saat süren gösterinin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztopak modacı Adullah Öztoprak’a teşekkür plaketi sundu.

Modacı Öztoprak yaptığı kısa konuşmada büyük bir hayalini gerçekleştirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Öztoprak, gösterinin gerçekleşmesindeki kaktıları nedninyle Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na, Dışişleri Bakanlığı’na, BRTK’ya, DAÜ’ye, ana sponsor Kuzey Kıbrıs Turkcell ile diğer sponsorlara teşekkür etti.

Öztoprak’ın, “Tanınmayan bir kimlik olsa da KKTC vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum” sözleri” salondan büyük alkış aldı.

Gösteri öncesi ayrıca Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda kokteyl düzenlendi.

Geceden Görüntüler İçin Tıklayınız

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.