1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK EYLEM!
BÜYÜK EYLEM!

BÜYÜK EYLEM!

Hükümetin çalışanlarının sendikalara yönelik uygulamalarını protesto etmek amacıyla ay başı eylem

A+A-

Hükümetin çalışanlarının sendikalara yönelik uygulamalarını protesto etmek amacıyla ay başı eylem başlatan kamuda örgütlü sendikaların oluşturduğu Sendikal Platform, bugün Lefkoşa’da KKTC Başbakanlığı önünde saat 10.00 - 12.00 saatleri arasında eylem yaptı.

KTAMS, Kamu-Sen, KTOEÖS, KTÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen, Çağ-Sen, Hazine Sen, Koop-Sen, BES, DAÜ-SEN ve DAÜ-BİRSEN’den oluşan platform üyesi sendikalar, saat 10.00’da sendika merkezlerinde toplanıp, Başbakanlığa yürüyecek. Platformun 2 saatlik grev ve eylemine bazı sendikalar da destek verecek.

Polis güçleri de Başbakanlık önünde konuşlanmaya başladı. Başbakanlık arkasında bir itfaiye aracı da hazır konuma getirildi.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Sendikaların Başbakanlık'a yürüyüşü başladı.

1.gif

Yürüyüş başladı. Sendikalar oluşturdukları kortejleri ile Başbakanlık'a doğru yürüyüşe çıktı. Yürüyüş sırasında yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlemlendi.

SENDİKALAR BAŞBAKANLIK'TA

Kuğulu Park'tan saat 10:00'da harekete geçen Sendikalar, Başbakanlık önüne ulaştı. Başbakanlık önünde Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı açıklama yaptı.

BIÇAKLI: “SEN KİMSİN?

2.gif

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, eylemde yaptığı açıklamada, Göç Yasası kapsamında Toplu İş Sözleşmesi haklarının da gasp edilmeye çalışıldığını ifade ederek, hükümet yetkililerine 'sen kimsin de Toplu İş Söşleşmesi'ne göz dikeceksin' diye seslendi.

Toplu İş Söşleşmesi'nin anayasal bir hak olduğunu da kaydeden Bıçaklı, memleketi yönetenlerin yasalara uymaması durumunda kendilerinin de uymayacağını söyleyerek 'bunu mu istersiniz' diye sordu. Özel sektörde çalışanların is güvencelerinin, patronun iki dudağı arasında oldugunu vurgulayan Bıçaklı, özel sektörde örgütlenmenin önünün açılmasını istedi.

3.gif

Bu arada, Arslan Bıçaklı'nın sözleri, bir çok kez, “bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sözleriyle kesildi.

CAS ÇALIŞANLARI İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Arslan Bıçaklı'nın konuşmasının ardından hükümetin temsili kuklaları Başbakanlık önüne bırakıldı.

4.gif

Eylemcilerin Başbakanlık'ın kapılarını zorlaması sonucu Polis ile eylemciler arasında kısa süreli gerginlik de yaşanıd. Kısa süren gerginliğin ardından tansiyon düştü.

Eylemin saat 13:00'e kadar süreceği öğrenildi.

HARMANCI'DAN EYLEMCİYE DESTEK

Belediye Emekçileri Sendikası, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte Sayıştaylık'a siyah çelenk bıraktı.

5.gif

Kıbrıs Postası

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.