1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÜYÜK KISMI GEMİDE KALDI!
BÜYÜK KISMI GEMİDE KALDI!

BÜYÜK KISMI GEMİDE KALDI!

“Akın” isimli yük gemisi ile Mağusa Limanı’na gelen binlerce ton çimentonun indirim işlemi polis tarafından durduruldu.

A+A-

Gazimağusa Limanı’na yaklaşan “Akın” isimli yük gemisinde bulunan 4 bin 393 ton çimentonun bir kısmı Mağusa Limanı’ndaki Port İsbi ambarlarına indirildikten sonra, polis müdahalesi sonucu indirim işlemi durduruldu.

Söz konusu çimentonun Antalya’da üretilip önce Libya’da Alnajema Almodia Company’e satıldığı ancak daha sonra bu şirketin Libya’daki limanda “Akın” isimli geminin ücretlerini ödemek istememesi üzerine Libya’dan ayrılarak Mağusa Limanı’na geldiği öğrenildi.

Bir kısmı Mağusa Limanı’nda Port İsbi ambarlarına indirilen torbalar halindeki çimentoların geriye kalan kısmı polisin indirim işlemine izin vermemesi üzerine durduruldu.

Söz konusu çimentoların AS Çimento’nun Antalya’daki tesislerinde üretilip Libya’ya ihraç edildiği ancak ihraç eden Alnajema Almodia Company’in çimentoların ücretini ödediği halde “Akın” isimli geminin masraflarını ödemek istemediği için geminin de kaptanın inisiyatifi sonucu yükü indirmeden Libya’daki limandan ayrıldığı ve bu yükü Mağusa Limanı’na boşaltmak istediği belirtildi.

Gün içinde çimentonun Çin’den geldiği ve beş hafta denizde kaldığı için bozulduğu iddialarına Gökalp Denizcilik ve Port İsbi şirketi yetkilileri tepki gösterdi.

Gökalp: Çin’den geldiği doğru değil

Gökalp Denizcilik Direktörü Hamza Gökalp, “Bazı işgüzarların iddia ettiği gibi çimentonun Çin’den gelmedi” dedi. Gökalp, çimentoların Türk menşeli AS Çimento olduğunu ve Antalya’da üretildiğini söyledi.

Çimentolarda herhangi bir bozulma olmadığını iddia eden Hamza Gökalp, çimentonun Libyalı şirkete ait olduğunu, bu şirketin geminin masraflarını ödemesi halinde de çimentolarını geri alabileceğini kaydetti.

Gökalp, kendilerini sadece çimentonun muhafazası için Port İsbi ambarlarına indirme işlemini yaptıklarını ancak işlemin polis tarafından durdurulduğunu dile getirdi.

Sağlamer: Usulsüzlük yok

Gökalp Denizcilik’in avukatı İsmail Sağlamer ise, Antalya’da üretilen çimentoların Libya’ya gittiğini, Libyalı şirketin geminin navlun masraflarını ödemediği için geminin yükü boşaltmadan Libya’dan ayrıldığını, bunda hiçbir usulsüzlük olmadığını ve dün polis tarafından durdurulan Port İsbi’ye indirim işleminin bugün yeniden devam edeceğini söyledi.

Yalçın: Gerekli raporlar var

Port İsbi Genel Müdürü Metin Yalçın ise çimentoların Çin’den değil, Antalya’dan geldiğini kaydederken, yükün kalitesi ile ilgili gerekli analiz ve Survey raporlarının bulunduğunu bildirdi.

Metin Yalçın, çimentoların Libya’ya gönderildiğini ancak oradaki anlaşmazlık sonucu yükün Mağusa Limanı’na getirildiğini ifade etti.

 

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.