1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALDIĞI ALTINLARI GERİ VERMEK İÇİN 100 BİN TL İSTEDİ
ÇALDIĞI ALTINLARI GERİ VERMEK İÇİN 100 BİN TL İSTEDİ

ÇALDIĞI ALTINLARI GERİ VERMEK İÇİN 100 BİN TL İSTEDİ

Çaldığı altınları geri vermek için 100 bin TL istedi

A+A-

Gönyeli’de bir evden çaldığı altınları geri vermek için üstüne para isteyen hırsız yargılanarak 2 yıl hapse mahkum edildi. Altınları değerinin çok altında satın alan kuyumcu aleyhine soruşturma açılacak
 
** 50 KEZ SMS ATTI… Gönyeli’de Mutluel ailesinin evinden ziynet eşyalarını çalan ve altınları geri vermek için aileye telefonla 50 kez mesaj atıp, önce 100 bin TL ardından 15 bin TL isteyen hırsız, hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, altınları değerinin çok altında satın alan kuyumcu aleyhine ise tahkikat başlatılmasına emir verdi

Emine UYSAL

Gönyeli'de Gülten Mutluel ve Remziye Mutluel ailesinin evinden 45 bin TL değerinde ziynet eşyası ve 5 bin 500 TL çalan ve altınları geri vermek için aileye telefonla 50 kez sms mesajı atarak, önce 100 bin TL, sonra 15 bin TL isteyen hırsız iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mutluel ailesinin eski çalışanı olan 29 yaşındaki Ali Tekin, 7 Şubat’ta Gülten Mutluel’e ait ikametgahın giriş kapısını açarak içeriye girip 24 bin 500 TL değerinde muhtelif ziynet eşyası ile içinde yaklaşık 5 bin TL olan bir adet kumbarayı çaldı. Ali Tekin bu evi soyduktan bitişiğindeki Remziye Mutluel’e ait evin üst balkon kısmından içeriye girerek, buradan da 21 bin 375 TL değerinde muhtelif ziynet eşyası ile 500 TL nakit parayı çalmaktan tutuklanmıştı.

Tekin, istediği parayı almak için müşteki ile anlaştığı ıssız yere gelmiş, polisi görünce 1 kilometre koşarak kaçmaya çalışmış ancak, yakayı ele vermişti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Geceleyin ev açma" , "Sirkat" ve “Sahtekarlıkla para temini” suçlarıyla itham edilen Ali Tekin, suçunu kabul etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.

Davanın olgularını aktaran savcı Aliye Özçınar, davanın olgu ve emarelerini mahkemeye aktardı.

Avukatı: Zararı tazmin edemedi

Avukat Özgü Özyiğit, pişman olan müvekkilinin ekonomik sıkıntı nedeniyle bu suçu işlediğini savundu. Özyiğit, müştekinin 5 bin TL’lik zararını bu nedenle tazmin edemediğini ve diğer ziynet eşyalarının tamamının bulunduğunu söyledi.

“10 yıla kadar hapislik cezası öngören ağır bir suç”

Dava kararını okuyan Yargıç Vedia Berkut Barkın, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanığın, Anayasa ile güvence altına alınan Konut Dokunulmazlığı, hakkını doğrudan çiğnediğine işaret eden Barkın, bu gibi suçlarda kamu menfaatinin ön plana çıktığını kaydetti.

Yargıç Vedia Berkut Barkın, Geceleyin Ev Açma suçunun yasada 10 yıla kadar hapislik cezası öngören çok ciddi, vahim ve ağır bir suç olduğuna dikkat çekip, bu gibi suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Barkın, sanığın, yanında çalışan kişilerin ikametgahlarından toplam 45 bin TL’lik ziynet eşyası ve 5 bin 500 TL sirkat ettiğini, ziynet eşyalarının bir kısmı ile 5 bin TL’yi müştekilere geri vermediğini kaydetti.

Yargıç Vedia Berkut Barkın, bu suçların, toplumun huzur ve güvenliğini ciddi şekilde sarsan bir suç olduğuna vurgu yaparak, bu suçları işleyenler yanında işlemeye tevessül edecek kişilere caydırıcı cezalar verilmesi gerekliliğine işaret etti.

Yargıç Barkın, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile iki yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kuyumcu aleyhine tahkikat başlatılmasına emir verildi

Yargıç Vedia Berkut Barkın, sanığın, 7 bin TL değerindeki altınları, bin 300 TL’ye satın alan kuyumcunun aleyhine tahkikat başlatılmasına da emir verdi.

Başkan Ömer Güran, önceki celsede, sanığın altınları sattığı Taşkınköy’deki kuyumcunun 3 bin 300 TL değerindeki altını, 300 TL’ye aldığına dikkat çekmiş, “Bu hırsızlık mal kabulü değil de nedir?” demişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.