1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALDIĞI PARALARI BARDA HARCADI!
ÇALDIĞI PARALARI BARDA HARCADI!

ÇALDIĞI PARALARI BARDA HARCADI!

Çaldığı parayı barda harcadı ve cep telefonu aldı!

A+A-

Komşusu Selen Erdeğer Gürbüz'ün evine iki kez girip hırsızlık yapmakla suçlanan ve aç olduğu için bu suçları işlediğini öne süren Omar Chaddad’a mahkeme inanmadı ve 1 yıl hapse mahkum etti

Emine UYSAL

Lefkoşa'da, komşusu Selen Erdeğer Gürbüz'ün evine iki kez girip, 5 bin 500 ABD Doları çalan 18 yaşındaki Omar Chaddad, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konu suçları aç olduğu için işlediğini söyleyen Chaddad’a inanmayan mahkeme, sanığın çalıntı parayla kendisine cep telefonu aldığını ve paranın geri kalanını da restoran ve barda harcadığına vurgu yaptı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Ev açma”, “Sirkat” ve “Suç işlemeye teşebbüs” suçlamalarıyla itham edilen sanık, tüm suçlamaları kabul etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Yargıçlar Gökan Asafoğulları ile Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada savcı Doğa Tokay ile savunma avukatı Hüseyin Koralp hazır bulundu.

Savcı Tokay, davanın olgularını mahkemeye aktarırken, sanığın savunmasını da avukatı Hüseyin Koralp yaptı.

Hüseyin Koralp, 18 yaşındaki Suriyeli sanığın, üniversiteyi burslu okuduğunu, maddi sorunları nedeniyle bu suçu işlediğini ve cezaevinde kaldığı süreçte iki hafta önce annesini kaybettiğini belirtti.

Sanığın hayatında ilk kez suç işlediğine vurgu yapan Koralp, suçunu kabul eden sanığa mülayim bir ceza verilmesini talep etti.

Dava kararını okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı.

Sanığın Anayasa’nın ‘Konut Dokunulmazlığı Hakkı’nı ihlal ettiğine vurgu yapan Dündar, işlenen bu suçların sadece müştekiye değil, topluma da zarar verdiğine işaret etti.

Yargıç Meltem Dündar, “Sanığın maddi sıkıntılarını öne sürerek, kişilerin ‘Konut Dokunulmazlığı’nı ihlal etmesi, evlerinde muhafaza ettiği paraları çalması hoş görülebilir bir davranış değildir” dedi.

Ev açma suçunun 7 yıla, sirkat suçunun ise 5 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi suçlar olduğuna değinen Dündar, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi.

Yargıç Meltem Dündar, sanığın, müştekinin evine ilk olarak 25 Aralık’ta girip 5 bin 500 ABD Doları çaldığını, ikinci kez 9 Ocak’ta girmeye çalışırken yakalandığını anımsatan Dündar, aç olduğu için bu suçu işlediğini belirten sanığın, çaldığı parayla cep telefonu aldığını ve restoran ile barda harcadığını beyan ettiğini kaydetti.

Müştekinin zararının tazmin edilmediğine dikkat çeken Dündar, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 1 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.