1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇALIŞMA İZNİ ALACAK DİYE KANDIRDIĞI KİŞİLERDEN 2BİN EURO ALDI
ÇALIŞMA İZNİ ALACAK DİYE KANDIRDIĞI KİŞİLERDEN 2BİN EURO ALDI

ÇALIŞMA İZNİ ALACAK DİYE KANDIRDIĞI KİŞİLERDEN 2BİN EURO ALDI

Çalışma izni çıkaracağı vaadiyle kandırdığı kişilerden 2 bin Euro alan Ramazan Resool teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Yabancı uyruklu kişilerden çalışma izni çıkartacağı vaadiyle 2 bin Euro topladığı, sahte resmi evrakları Çalışma Bakanlığı'nda tedavüle sürdüğü iddia edilen Ramazan Resool hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Soruşturması tamamlanan Zanlı Resool dün yeniden mahkemey çıkarıldı ve ağır teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube'de görevli polis memuru Hasan Sönmez, 22 Mart 2012 tarihinde Lefkoşa'da yabancı uyruklu bir kadından kardeşine ve kuzenine çalışma izni çıkartacağı vaadinde bulunarak sahtekarlıkla 2 bin Euro aldığı yönünde şikayette bulunduğunu ve zanlının Lefkoşa Bölgesinde tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Yürütülen soruşturmada ise zanlının Yakın Doğu Bank ve Muhaceret Dairesi'nden aldığı resmi belgeleri sahteledikten sonra tedavüle sürdüğünün kaydeden Sönmez, olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Zanlının Pakistan ve KKTC uyruklu olduğuna değinen polis memuru, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL'lik kefalet sendi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.