1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CAMİNİN EK BİNALARI BAF’I KARIŞTIRDI
CAMİNİN EK BİNALARI BAF’I KARIŞTIRDI

CAMİNİN EK BİNALARI BAF’I KARIŞTIRDI

Aşağı Baf’taki cami konusu, Baf Belediyesi, Cami Komitesi ve Rum İçişleri Bakanlığı arasında ipleri geriyor. Rum yönetiminin meselenin siyasi boyut kazanması korkusuyla Baf’ta yaşayan Müslümanlara gösterdiği hassasiyetin Baflı Rumlar arasında huzursuzluk

A+A-

CAMİ KOMİTESİ YENİ PROJE SUNMAK İÇİN EK SÜRE TALEP EDİYOR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KONUNUN SİYASİ BOYUT ALMASINDAN KORKUYOR, BU TUTUM BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ ÖFKELENDİRİYOR

Aşağı Baf’taki cami konusu, Baf Belediyesi, Cami Komitesi ve Rum İçişleri Bakanlığı arasında ipleri geriyor. Rum yönetiminin meselenin siyasi boyut kazanması korkusuyla Baf’ta yaşayan Müslümanlara gösterdiği hassasiyetin Baflı Rumlar arasında huzursuzluk yarattığı haber verildi.

Fileleftheros bir süredir taraflar arasında devam eden perde gerisi istişarelerde, Cami Komitesi’nin, camiye yapılan ek yapıların yıkımı için belediyenin verdiği süreyi 29 Ağustos’a kadar uzatılmasını talep ederek “önce bize başka bir yer bulun, ekleri öyle yıkalım” şartı koştuğunu yazdı.

Habere göre Cami Komitesi, ek yapılar için 20 bin Euro harcadıklarını da vurgulayarak belediyenin ekleri derhal yıkmamasını, şehircilikten geçecek yeni bir proje hazırlamalarına olanak tanımasını da teklif etti ancak belediye meclis üyeleri verilen süreyi uzatmayı reddediyor.

Belediye Meclisi’nin EURO.KO’lu üyesi Andreas Hrisanthu “Müslümanların davranışı tahrikkar, devletin oyalama taktiği de kabul edilemez” dedi. Cami konusunda ırkçı olmadığını savunan Hrisanthu “Bunun büyük bir siyasi mesele olduğunu da kabul etmiyoruz. Devlet bu örnekte kuralların farklı uygulanması gerektiğini düşünüyorsa o zaman Belediye’ye, kamu çıkarı veya milli menfaat nedeniyle yıkım işleminin yapılmaması yönünde yazılı talimat versin” dedi. Andreas Hrisanthu, “Bazı yetkililer Ramazan olduğu için tedbir almadan önce onlara saygı göstermemiz gerektiğini söylüyor. Bizim dini günümüzde ek binaları yaparken Müslümanlar bize saygı gösterdiler mi, onu da söylesinler” diye ekledi.

Rum İçişleri Bakanlığı’nın bu tutumun Baf sakini Rumlar arasında huzursuzluğa neden olurken, Belediye Meclisi üyelerini de öfkelendirdiğini yazan gazete, belediye meclisinin yıkım kararını derhal uygulamaya koyması halinde meselenin siyasi boyut kazanmasından korkan Rum İçişleri Bakanlığı’nın gelişmeleri yakından takip ettiğine vurgu yaptı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.