1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CAN KÜRŞAT IRKÇI RUMLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
CAN KÜRŞAT IRKÇI RUMLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

CAN KÜRŞAT IRKÇI RUMLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Can Kürşat ırkçı Rumlardan şikayetçi oldu

A+A-

rkadaşlarıyla birlikte Lefkoşa’nın Rum kesiminde APOEL taraftarlarının saldırısına uğrayan ve Kıbrıs Türk basınında isminin Can Kürşat olduğu belirtilen Kıbrıslı Türk’ün, Pazartesi günü Likavitu’daki polis karakoluna giderek şikayetçi olduğu haber verildi.

Politis, “Kıbrıslı Türklere Saldırı… Polisin Elinde, APOEL Taraftarları Aleyhine Şikayet Var” başlıklı haberinde adını vermeyip sadece Kıbrıslı Türk diye tarif ettiği Kürşat’ın, Pazar günü öğleden sonra Makarios Caddesi üzerinde seyir halinde olan aracının APOEL’li taraftarların saldırısına uğraması ve araçtaki diğer arkadaşlarıyla birlikte yaşadığı mağduriyet nedeniyle şikayetçi olduğunu yazdı.

Kürşat’ın, arkadaşlarıyla birlikte Ay. Napa’ya giderken Makarios Caddesi’nde trafik ışıklarında durduğu sırada final maçı için GSP stadına gitmekte olan APOEL taraftarlarının, KKTC plakalı aracı fark edip demir, levye, tekme ve yumruklarla saldırdıklarına dair ifadesinden alıntılar yapan gazete, Kürşat’a ait aracın saldırı sonrası çekilmiş hasarlı fotoğrafını yayınladı.

Can Kürşat ırkçı Rumlardan şikayetçi oldu

1-895.jpg

“Rum toplumunu lekeleyen davranışlar”

Araçtaki zararla ilgili “en muhafazakar değerlendirmeye göre zarar 500 Euro’nun üzerinde” görüşüne yer veren gazete “Yeni vukuat, bazı akılsızların ırkçı davranışlarını doğruluyor. Dahası Kıbrıslı Türkler şikayetlerinde saldırgan taraftarların arabanın plakasını işaret ederek Rumca olarak ‘Türktürler’ diye bağırdıklarını söylediler. Önceki günkü vukuat, bir avuç aşırı fanatiğin daha önce yaptığı ve bütün Kıbrıs Rum toplumunu lekeleyen vukuatlara ilave oldu” ifadesine yer verdi.

2-551.jpg

“Peşlerini bırakmayacağım”

Kürşat, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada ise suçlular bulunup cezalandırılana kadar bu işin peşini bırakmayacağını duyurdu. Can Kürşat facebok hesabında dün akşam saatlerinde şu paylaşımı yaptı: “Daha önce yine Kıbrıslı Türk kardeşlerimize saldırı yapanlar bulunamamış olabilir fakat suçluları bulup bu soytarıları yakalatana kadar ben bu isin peşini bırakmayacağım..!!!”

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.