1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CANSIZ BIRAKANLAR MI?
CANSIZ BIRAKANLAR MI?

CANSIZ BIRAKANLAR MI?

Acımasız katiller yakalandı mı;

A+A-

Kuzey Kıbrıs’ta 4 Eylül 2012 tarihinde işlenen Ali Argüden cinayetinin zanlıları, olayın üzerinden aylar geçtikten sonra ilginç bir şekilde yakayı ele verdi. Kıbrıs’ın tanınmış emlakçı ve kuyumcularından, askeri mahkeme mukayyitliğinden emekli, Ali Argüden (E-69) 4 Eylül 2012 tarihinde Kermiya bölgesindeki evinde ölü bulunmuştu. Elleri, ayakları ve ağzı kravatla kapatılmış bir şekilde cansız bulunan Argüden cinayeti ile ilgili, cezaevinde başka bir suçtan tutuklu bulunan Mehmet Dikmen ve İzzet Eraslan hakkında soruşturma başlatıldı.

Aynı koğuşta kaldıkları mahkuma itiraf ettiler

Merkezi Cezaevi’nde hırsızlık suçundan dolayı yatmakta olan iki zanlının aynı koğuşta kaldıkları bir mahkûma Ali Argüden’i öldürdüklerine dair itirafta bulundukları öne sürüldü. Mahkûmun duyduklarını polise anlatması üzerine cinayet suçlaması ile haklarında soruşturma başlatılan iki zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.Polis, 4 Eylül 2012 tarihinde cinayete kurban giden Ali Argüden’in ölümüyle ilgili zanlıların bağlantısı olduğuna dair 29 Şubat 2014 tarihinde bilgi aldıklarını ve soruşturma başlattıklarını söyledi.

Telefon dökümleri incelenecek

Polis, zanlı Dikmen’in evinde arama yapıldığını, üç namlusu olan bir silah bulduklarını, silahın Ali Argüden’in evinden çalınmış olabileceğini söyledi. Polis, bulunan silah ile ilgili balistik inceleme yapacaklarını, cinayet tarihine ait zanlıların telefon dökümlerinin inceleneceğini söyledi. Cinayetle ilgili soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini kaydeden polis, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme haklarında taammüden adam öldürme suçundan soruşturma yürütülen zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.