1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇARPITMA NOBEL’İ OLSAYDI KIBRIS’A VERİLMESİ GEREKİRDİ”
“ÇARPITMA NOBEL’İ OLSAYDI KIBRIS’A VERİLMESİ GEREKİRDİ”

“ÇARPITMA NOBEL’İ OLSAYDI KIBRIS’A VERİLMESİ GEREKİRDİ”

“ÇARPITMA NOBEL’İ OLSAYDI KIBRIS’A VERİLMESİ GEREKİRDİ”

A+A-

AKEL’in Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) Milletvekili Takis Hacıgeorgiu, Kıbrıslı Türklerin de AP seçimlerine katılmalarıyla ilgili basında çıkanları ve yapılan açıklamaları yorumlayarak, “Çarpıtma Nobel’i olsaydı Kıbrıs’a verilmesi gerekirdi.”

Politis gazetesi Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in, Rum Hükümetinin, Kıbrıslı Türk vatandaşlarının özümüzdeki AP seçimlerde seçme ve seçilme haklarını kullanmalarında kolaylıklar sağlanmasının yollarını incelediğine dair açıklamasından dolayı hafta sonu “hiçbir yerden konu yaratıldığını” yazdı.

Habere göre dün katıldığı bir programda, basında çıkanlarla, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas’ın “içeriksiz” olarak nitelendirdiği tepkilerine sert bir dille yanıt veren Hacıgeorgiu, “çarpıtma Nobel’i olsaydı Kıbrıs’a verilmesi gerekirdi” sözlerini kullandı.

Gazeteye yaptığı açıklamada ise Hacıgeorgiu, Kıbrıslı Türklerin Avrupa seçimlerine katılımına izin veren ve vermekte olan yasanın yeni bir şey olmadığını belirterek, Kasulidis’in yaptığı söylenen açıklamalarının siyasiler ve gazeteciler tarafından çarpıtıldığından söz etti.

Esas konunun, AP gözlemci gönderilmesi talebiyle “Kıbrıs Türk siyasi kurulu düzeninin varlık olarak temsil edilmek istediğini” söyleyen Hacıgeorgiu, Kıbrıs Türk tarafının yanıtlamadığı esas sorunun, “Neden Milletvekilleri istemedikleri” olduğunu ifade etti.

Haravgi gazetesine göre ise AKEL’in uluslararası ilişkiler uzmanı Tumazos Çelepis ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bazı kararlarına atıfta bulunarak Kıbrıslı Türklerin seçim hakkının ihlal edilmeğinden söz etti.

AKEL’in değişmez tezini aktararak, çözülmemiş Kıbrıs sorunuyla, Kıbrıslı Türklerin AP seçim sürecine, Rum tarafında kaldıkları ve seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları sürece katıldıklarına değindi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.