1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CAS ÇALIŞANLARININ ÖDENMESİ İÇİN GİRİŞİM BAŞLADI!
CAS ÇALIŞANLARININ ÖDENMESİ İÇİN GİRİŞİM BAŞLADI!

CAS ÇALIŞANLARININ ÖDENMESİ İÇİN GİRİŞİM BAŞLADI!

CAS çalışanları bugün meclis önünde eylem gerçekleştirdi..

A+A-

BRT'de yer alan habere göre; 45 gündür maaş almadıkları gerekçesiyle yapılan eylem sırasında çalışanlarla görüşen Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Mayıs ayı maaşlarının yarın ödenmesi için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Ercan Havalimanı’nda hizmet veren Cyprus Airport Services (CAS) çalışanları 45 gündür maaş almadıkları gerekçesi ve şirketin statüsünün yükseltilmesi talebiyle meclis önünde eylem yaptı.

Eylem sürerken, çalışanları temsilen bir grup Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ile görüşerek sorunlarını aktardı..

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, CAS çalışanlarının devlete değil de özel bir şirkete aitmiş gibi bir davranış sergilendiğini belirterek hükümetin çalışanların mağduriyetini bayramdn önce gidermesi ve sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hükümetin laf yerine icraat yapmasını bekliyoruz diyen Töre CAS çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmemesi halinde tepkilerinin artacağını belirtti.

Görüşmede hazır bulunan Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Dursun Oğuz da şirkette yaşanan sorunlarda çalışanın suçu olmadığını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının yaşanan sorunlara çözüm üretmesi gerektiğine dikkati çekti.

Sorunun toplumsal bir yaraya dönüşebileceği uyarısında da bulunan Oğuz iktidarların sadec ce koltukta oturmak için değil sorun çözmekle görevli olduğunu vurguladı.

UBP Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay da Kıbrıs Türk Havayollarına yapılanın şimdi CAS’a yapılmak istendiğini savunarak çalışanların kullanıldığını iddia etti.

Canaltay şirketin sürdürülebilir olması için çalışma yapılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Şirket çalışanları da zor koşullar altında her türlü hizmeti en iyi şekilde vermeye çalıştıklarını belirterek havayolu şirketlerinin kendilerinin verdiği hizmetten memnun olduğunu söylediler.

Kendilerinden kaynaklı olmayan bir sebepten dolayı mağdur olduklarını belirten çalışanlar artık insan gibi yaşamak istediklerini ifade ettiler.

Eylem yapan CAS çalışanlarından bir başka grup ise aynı dakikalarda Meclis Başkanı Teberrükken Uluçay ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile görüştü.

Görüşmenin ardından BRT’ye açıklama yapan Maliye Bakanı Denktaş, şirkette hiçbir önlem alınmadığı ve gereksiz harcamalar yapılması nedeniyle sıkıntıların ortaya çıktığını söyledi.

Denktaş ‘10 Temmuz’a kadar devam eden Atlasglobal havayolu şirketi ile olan anlaşmayı idare siyasi baskı kurmak düşüncesiyle ve art niyetle yazı yazarak dün itibariyle durdurdu dolayısıyla şu anda iki havayolu şirketi kaldı. Onlar da 25 haziran’da son bulur. Çalışanların suçu olmadığını ben de biliyorum. Nisan ayından itibaren madem ki uçak sayısında düşüş vardı, idarenin personel azaltmasına gitmesi gerekirdi’ diye konuştu.

Tüm bunların soruşturma altına alınacağını belirten Denktaş, CAS’ın savcılıktan da alınan görüşe göre devlete ait değil özel bir şirket olduğunu söyledi.

Çalışanlarının bayrama parasız girmemeleri için, Mayıs ayı maaşlarının yarın ödenmesi için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.