1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CAS’TA MAAŞ KRİZİ
CAS’TA MAAŞ KRİZİ

CAS’TA MAAŞ KRİZİ

KKTC’de dört yıl önce mali kriz nedeniyle batan Kıbrıs Türk Hava Yolları ile Havaş’ın yüzde 50 ortaklıkla kurdukları Cyprus Airport Service’in (CAS)

A+A-

Ercan Havalimanı’nda Aralık 2008’den itibaren yer hizmetleri veren CAS’ın maddi açıdan zor günler geçirdiği gerekçesiyle personel maaşlarını ödeyemez duruma geldiği ve birçok personeli ödeneksiz izne çıkmak zorunda bıraktığı öğrenildi.

Dört yıl önce iflas bayrağını çeken batık Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batmadan iki yıl önce Havaş ile yüzde 50 ortaklıkla kurduğu Cyprus Airport Service (CAS) alt yapı hizmeti şirketinin de zor günler geçirdiği bildirildi. Aralık 2008’de, KTHY’nin bir kısım personelinin aktarılmasıyla Ercan Havalimanı’nda hizmet vermeye başlayan CAS’ın maddi anlamda sıkıntı içinde bulunduğu ve bu yüzden personeli ödeyemez hale geldiği ifade edildi. Haberal Kıbrıslı’ya ulaşan bilgilere göre, CAS’ta çalışan ve birçoğu eski KTHY çalışanı olan personelin maaşlarını zamanında alamadığı ve birçok çalışanı da ödeneksiz izne çıkmaya zorladığı ileri sürüldü.

“Endişeliyiz, Hava-Sen görev başına”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CAS çalışanları, dayanacak güçlerinin kalmadığını ve ekonomik krizde işsiz kalmak zorunda kalacakları endişesi içerisinde olduklarını dile getirdi. “Sendikamızın bu konuda sesini çıkarmasını istiyoruz. Hava-Sen bile ses çıkartmıyor” diyen CAS çalışanları, Hava-Sen yetkililerini göreve çağırdı.

“15 kişi işten çıkarılacak”
Yoğun bir yaz dönemi geçirdiklerini belirten Cyprus Airport Service personeli, uçakların azalmasından dolayı ödeme alamadıklarını, ayrıca 15 kişinin işten çıkartılacağını ileri sürdüler. CAS çalışanları, Genel Müdür İlhan Böke’nin personele “ya ödeneksiz izne çıkarsınız ya da 15 kişi işten çıkartılacak” şeklinde tehditte bulunduğunu iddia ettiler.

Çalışanlar, içinde bulundukları duruma ilişkin Hava-Sen’den ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’ndan yardım istediklerini belirtti.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.