1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAVUŞOĞLU, “HÜKÜMET HALKA ZULMEDERCESİNE ZAM YAPIYOR”
ÇAVUŞOĞLU, “HÜKÜMET HALKA ZULMEDERCESİNE ZAM YAPIYOR”

ÇAVUŞOĞLU, “HÜKÜMET HALKA ZULMEDERCESİNE ZAM YAPIYOR”

Cumhuriyet Meclisi, İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşmeye devam ediyor.

A+A-

CUMHURİYET MECLİSİ’NDE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR

ÇAVUŞOĞLU, “HÜKÜMET HALKA ZULMEDERCESİNE ZAM YAPIYOR”

Cumhuriyet Meclisi, İçişleri Bakanlığı bütçesini görüşmeye devam ediyor.

Toplantıda ilk sözü alan Çavuşoğlu, yaklaşık üç saat kaldığı kürsüde hükümeti eleştirdi.

ÇAVUŞOĞLU: “HALK FERYAT EDİYOR”

UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu, bütçe konuşulurken, halkın feryadını duymazdan gelmenin mümkün olmayacağını söyledi.

Vatandaşa hükümetin yansımasının zamlar olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, hükümetin, “ayarlama yaptık” açıklamalarını eleştirdi.

Zamlara karşı sendika ve STÖ’lerin eylem yapmaya başladığını belirten Çavuşoğlu, “Hükümet halka zulmedercesine zam yapıyor. Halk bunu karşılama noktasında acı çekecek. Herkes iyi maaş alır durumda değil. İşsiz olanlar da var. Eğer bu zamların gerekçesi, 13. maaşın ödenmesi ise o zaman 13. maaş ödenmesin zamlar geri alınsın” dedi.

Çavuşoğlu, hükümeti eleştiri dozunu düşük tuttuklarını, tavsiye verici nitelikte davrandıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, hükümetin seneyi tamamlamadan iktidarı bırakmak zorunda kalacağını iddia etti.

Döviz kurlarını karşılaştıran Çavuşoğlu, dövizde tüp gaza yüzde 12-15 zam yapılmasını gerektirecek bir artış olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, zamlardan sonra asgari ücretin durumunun ne olacağını merakla beklediğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı’nın halka ve sektörlere hizmet noktasında yoğun görevleri olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bakanlığın bazı işlerinin dondurulmuş olduğunu kaydetti. Hükümetin faaliyetlerinin dar olduğu gibi bu bakanlığın da faaliyetlerinin dar olduğunu iddia eden Çavuşoğlu, faaliyet raporlarından bunun görüldüğünü savundu.

Yeni vatandaşlık yasası geçirilinceye kadar yasanın askıya alındığını, sonra dondurulduğunun açıklandığını belirten Çavuşoğlu,  yasa çıkarırken, var olan yasayı durdurmanın gayri yasal bir durum olduğunu söyledi.

Bölünmüş ailelerin birleştirilmesine yönelik af yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, affın tekrar yapılmadığını, sözlerini tuttuklarını kaydetti. Çavuşoğlu, hükümete, yeni vatandaşlık yasası çıkacaksa, gündemde af olup olmadığını sordu.

Hükümet programında olan e-arşiv için maddi kaynak ayrılmadığını söyleyen Çavuşoğlu, bu projenin nasıl hayata geçirileceğini sordu.

Çavuşoğlu, KKTC’nin pasaportlarının uluslararası standartlarda ve yüksek güvenirliğe sahip olduğunu, uluslararası seyahatlerde kullanılabilmesi için mücadele verilmesini gerektiğini ifade etti.

Sınırlara elektronik geçiş sağlayacak kapı alınması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, bunun hükümet programında da yer aldığını, bu sistemin en azından Ercan Havalimanı’na sağlanması gerektiğini kaydetti.

Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı’nı pazartesi gün gündeme getirerek ivedilik isteyeceklerini belirten Çavuşoğlu, belediye katkı paylarının artırılması ve dağıtımı yasa gücüyle kararname ile hayata geçirilmesi konusunda mutabakat sağlandığını yasada bunun da yer alacağını ifade etti.

Mehmetçik’teki grevin nasıl kaldırıldığını bilmediklerini belirten Çavuşoğlu, bu konunun açığa kavuşturulmasını istedi.

Çavuşoğlu, Güngör’de Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi’nin kurulması yerine yakma uygulamasının daha yararlı olacağını söyledi.

Gece kulüpleri konusunda, bir yasa çalışması başlatıldığını, işletmecilerin, halkın, çalışanların sorunları bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, bu konuda şu anda denetim yapılmadığını iddia etti. Çavuşoğlu, gece kulüplerinin yol kenarlarından kaldırılması gerektiğini belirtti.

Dere ve gölet temizliği, halkın güvenliği konusunda neler yapıldığını soran Çavuşoğlu, kırsal kesim arsalarına devam edilip edilmeyeceği konusunda bilgi verilmesini istedi.

Çavuşoğlu, bütçeye olumsuz oy vereceklerini kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.