1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''CAYIR CAYIR BİZİ DE YAKTILAR''
''CAYIR CAYIR BİZİ DE YAKTILAR''

''CAYIR CAYIR BİZİ DE YAKTILAR''

Bu sözler ekmeklerini kazanmaya çalışan insanların...

A+A-

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) ve 366 İnsiyatifi dün Başbakanlık önündeki eylem yaptı.

Eylemciler, Başbakanlık önünde lastik yaktı ve Başbakan’dan görüşme talebinde bulundular.

Eylem yerinde açıklama yapan Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, “Bugün burada siyasilerin yarattığı düzenin mağdurları bulunmaktadır. Bu siyasilerin arasında sizler de varsınız” dedi.

Başbakan’a seslenen Latifoğlu, “bu arkadaşlara ekmeklerini kazanmaya devam edeceklerinin açıklamasını yapın” çağrısında bulundu.

Başbakan’ı muhalefette farklı, iktidarda farklı olmakla suçlayan Latifoğlu, “bu insanlar sizin yarattığınız düzenden dolayı bugün geçicidir. Eğer siyasiler 2004’de vermiş oldukları sözün arkasında dursaydı, bu insanların çoğu kadrolu olarak görev yapacaktı” şeklinde konuştu.

Hükümet programında, sadece yasal olarak işe alınmayanların işine son verileceğinin yazıldığını belirten Latifoğlu, “bu arkadaşların istihdamı yasaldır. Savcılığın verdiği görüş bunu söylemektedir. Ama siz partinizin aldığı kararı, hayata geçirmekte ısrar etmektesiniz” dedi.

 

Özburak: Hükümet emekçilere saldırıyor

Memur-Sen Genel Başkanı Şener Özburak ise, “Burada toplanma nedenimiz, CTP/BG-DP/UG koalisyon hükümetinin göreve geldiğinden bu yana almış olduğu partizanca kararlara dur demektir” dedi.

Hükümeti emekçi insanlara topyekün saldırmak ve geçici personelin ekmeğiyle oynamakla suçlayan Özburak, “sadece başbakanın kararıyla tamamen yasal olan istihdamları işten durdurmak ve bunu bu insanlara reva görmek hükümet politikası olamaz” ifadelerini kullandı.

 

Hükümetin tavrında değişiklik yok

Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Meur-Sen) Başkanı Şener Özburak, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmesinin ardından hükümetin geçici memurlarla ilgili tavrında herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

366 İnisiyatifi ve Memur-Sen’in Başbakanlık önünde düzenlediği eylem, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bir grup eylemci ile görüşmesinin ardından saat 14.30 sıralarında sona erdi. Başbakan Yorgancıoğlu eylemcilerden oluşan bir heyetle yaklaşık yarım saat görüştü.

 

Yücelen: Hükümet suç işliyor

Memur-Sen Avukatı Hasan Yücelen ise, hükümetin anayasal suç işlediğini iddia etti.

Anayasada eşitlik ilkesi bulunduğunu, hiçbir kimsenin ayrıcalıklı olmadığını kaydeden Yücelen, CTP-BG’nin kendi seçim yatırımı olarak 3 binin üzerinde istihdam yaptığını öne sürdü.

Söz konusu geçici memurların 7 bin geçici personel ile aynı statüde olduğunu belirten Yücelen, “Hükümet anayasal suç işlemektedir. Çünkü kendi döneminde istihdam ettiği ile 2013 sonrası istihdam ettiği kişileri ayrıcalıklı sınıfa sokmuştur… İktidar, hukuk devleti olmadığı yönünde hareket etmektedir” dedi.

 

Denktaş: Sınavı geçemeyen duracak

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise eylem yerinde eylemcilere yaptığı açıklamada, mart ayında 300-350 münhal ilan edileceğini, edilmemesi halinde ellerinde yeni bir durum oluşacağını, bunu da tekrardan değerlendireceklerini kaydetti.

Yeterlik sınavını geçmeyen 88 kişi hakkında ise Denktaş, “Geçmeyenler duracak…Başka bir şey yapamayız” dedi.

Mart ayında düzenlenecek sınavı geçenlerin işlerine devam edeceğini yineleyen Denktaş, “366 içerisinde veya başka, her halükarda sınavları geçmesi halinde devam edecek. Bu garantidir” dedi.

Hükümet ortakları ile orta yolun bu şekilde bulunduğunu belirten Denktaş, torpilin kesinlikle olmayacağı sözünü verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.