1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CENEVRE KONFERANS’INA BU AY İÇİNDE DEVAM EDİLECEK
CENEVRE KONFERANS’INA BU AY İÇİNDE DEVAM EDİLECEK

CENEVRE KONFERANS’INA BU AY İÇİNDE DEVAM EDİLECEK

Cenevre Konferans’ına bu ay içinde devam edilecek

A+A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Andoni Guterres, liderler le gerçekleştirdiği üçbuçuk saatlik toplantının ardından verılan noktayı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

BM’nin New York’taki Genel Merkezi’nde, yanında iki liderle birlikte varılan uzlaşıyı açıklayan Guterres, Cenevre Konferans’ına bu ay içinde devam edileceğinin altını çizdi.

Genel Sekreter’in okuduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Liderler ve Genel Sekreter Cenevre Konferansı’nın, Konferans’ın 12 Ocak (2017) açıklamasına uygun olarak, Haziran içinde yeniden toplanması gerektiği üzerinde görüş birliğine vardılar.

Güvenlik ve Garantiler başlığının her iki toplum için oldukça önemli olduğu konusunda görüş birliği bulunmaktadır. Bu başlıkta sağlanacak ilerleme, kapsamlı bir çözüme ulaşmak ve iki toplum arasındaki güven ve gelecekteki güvenlikleri için önemli bir unsuru teşkil ediyor.

Cenevre ve Mont Pelerin’deki görüşmeler temelinde Espen Barth Eide, Güvenlik ve Garantileri konusundaki görüşmelere yardımcı olabilmesi için ortak bir belge hazırlanması konusunda tüm katılımcılarla görüşecek.

Liderler, Toprak Ayarlaması, Mülkiyet ile Yönetim ve Güç Paylaşımı’ndan başlayarak Cenevre’de çözüm bekleyen konuları paralel bir süreçte müzakere etme konusunda anlaştılar.

Liderler ve Genel Sekreter, 11 Şubat 2014 ortak açıklamasında belirtildiği gibi, tüm konuların bir birleriyle bağlantılı bir şekilde ele alınacağını ve tüm konular üzerinde anlaşma sağlanmadan hiç bir konu üzerinde anlaşılmış sayılmayacağı konusunda görüş birliğine vardırlar.

Görüşmenin ardından Genel Sekreter konferansın diğer katılımcıları olan Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık ile birlikte gözlemci olan Avrupa Birliği ile temasa geçecek.”

Açıklamanın ardından Cenevre Konferansı’nın hangi tarihte toplanacağının sorulması üzerine Guterres “Haziran’da” cevabını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.