1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CESURER: "BU HATTIN YENİLENECEK OLMASI SEVİNDİRİCİ"
CESURER: "BU HATTIN YENİLENECEK OLMASI SEVİNDİRİCİ"

CESURER: "BU HATTIN YENİLENECEK OLMASI SEVİNDİRİCİ"

Yüksek gerilim hattındaki arıza Teknecik Elektrik Santrali’ni de etkiledi ve ülke karanlıkta kaldı.

A+A-

Ülke genelinde önceki gece meydana gelen elektrik kesintisinin, eski ve arıza kaynağı kabul edilen tek hat olan 66 kilovolt Girne -Alsancak yüksek gerilim hattından kaynaklandığı açıklandı.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, Girne- Alsancak yüksek gerilim hattında meydana gelen arıza ve buna bağlı oluşan ikincil arızalar sonucu bazı santrallerin devre dışı kalması nedeniyle kesinti yaşandığını duyurdu. Bakanlık, eski ve arızalı hattın yenileceğini ifade etti.

Bakanlık, vatandaşlara yaşatılan mağduriyetten dolayı özür dilenerek arızanın tümüyle giderilmiş olup enerji akışının sağlandığı belirtildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer de, arızanın meydana geliş sebeplerini anlatarak bakanlığın verdiği bilgileri doğruladı.

Vatandaş öfkeli

Bir yerde başlayıp Teknecik Elektrik Santrali’ne kadar uzanan arıza sorunu, ülke insanının büyük tepkisine neden oldu.

Kış gecesi meydana gelen elektrik kesintisi halkı ısınma sorunuyla karşı karşıya bıraktı. Birçok vatandaş gazetemizi arayarak şikayette bulundu.

Zamların yapıldığını ancak hizmetle ilgili sıkıntılar görüldüğünü savunan vatandaşlar, sorunun kaynağının bulunup giderilmesini istedi.

Bakanlık özür diledi

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı, önceki akşam ülke genelinde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık, 20-21 Aralık gecesi 23.40 ile 04.00 saatleri arasında iki kez meydana gelen ve yaklaşık üç saat süren kesintilerin 66 kilovolt Girne- Alsancak yüksek gerilim hattında meydana gelen arıza ve buna bağlı oluşan ikincil arızalar sonucu bazı santrallerin devre dışı kalması nedeniyle meydana geldiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, vatandaşlara yaşatılan mağduriyetten dolayı özür dilenerek arızanın tümüyle giderilmiş olup enerji akışının sağlandığı belirtildi.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki tüm yüksek gerilim hatlarının modernize edilmiş olduğu, meydana gelen arızaların ise ülkedeki eski ve arıza kaynağı olan tek hat olan 66 kilovolt Girne – Alsancak yüksek gerilim hattından kaynaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, KKTC elektrik iletişim sisteminin tümüyle 132 kilovoltluk sisteme geçirildiğini, söz konusu hattın da 2014 yılı içerisinde yenileneceği kaydedildi.

Ülke genelindeki arızaların büyük çoğunluğunun kaynağı olan 30 yıllık eskimiş ve yıpranmış bu hattın yenilenmesi için dokümantasyon hazırlıklarının tamamlandığı belirtilen açıklamada hat geçiş izinleri aşamasında olan çalışmanın tamamlanmasıyla 2014 yılı başında ihaleye çıkılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada, ihalenin tamamlanmasıyla 2014 yılı sonunda bu hattın da yenilenerek hizmete gireceği kaydedildi.
  
Cesurer: Bu hattın yenilenecek olması sevindirici

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer, ilk arızanın Girne- Alsancak yüksek gerilim hattında yaşandığını, ardından da gerilimin yükselmesiyle Teknecik Elektrik Santrali’ndeki akım trafosunun arızalandığını söyledi.

Cesurer, “Teknecik Elektrik Santrali’nin yüksek gerilim trafosunda da bir arıza görüldü. Sorunlar dün sabah saatlerinde giderildi. Bu hattın yenilenecek olması sevindirici” dedi.

EL-SEN eski başkanlarından Tuluy Kalyoncu da Facebook sayfasında konuyla ilgili bilgi verdi. Bazı fotoğraflar paylaştı. Kalyoncu şunları yazdı:

“Cuma akşam ve Cumartesi erken saatlerde ardı ardına meydana gelen iki arıza sonucu KKTC’nin neredeyse tümü elektriksiz kalmıştı. İlk arıza; Alsancak Trafo Merkezi ile Girne I Trafo Merkezi arasındaki 66 kV havai hatta meydana geldi.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.