1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇETE ÇÖZÜLDÜ!
ÇETE ÇÖZÜLDÜ!

ÇETE ÇÖZÜLDÜ!

17 yaşındaki üç zanlı ile 31 yaşındaki zanlı bir çok kez;

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın Hamitköy bölgesinde gerçekleşen motosiklet hırsılığı nedeniyle tutuklanan ve polis nezaretinde tutulan 17 yaşındaki üç zanlı ile 31 yaşındaki motor tamircisi hakkındaki  soruşturma devam ediyor. Hamitköy’de çalınan motosiklet ile ilgili tutuklanan zanlılar Ü.C. (E-31), T.B. (E-17), M.K. (E-17) ve E.K. (E-17) dün ek tutuklama talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada hırsızlık olayının 19 Nisan tarihinde meydana geldiği belirtilerek, Hamitköy’de bulunan boş araziye piknik yapmak için giden 4 zanlının, plakası ve sahibi meçhul motosikleti araçlarına yükleyerek çaldığı açıklandı. Çalınan motorun zanlı Ü.C’nin Lefkoşa’daki evine götürüldüğünü kaydeden polis, 22 Nisan tarihinde polis tarafından yapılan aramada çalınan motosiklet ile çalıntı olduğu düşünülen birçok motosiklet parçası bulunduğunu söyledi.

Suçlarını itiraf ettiler

Zanlıların 23 ve 27 Nisan tarihlerinde mahkemeye çıkarılarak haklarında toplam 7 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde zanlılar, Ü.C ve T.B’nin gönüllü ifade verdiklerini zanlı T.B’nin, suçunu kabul ederek, çaldıkları motosikleti, Hamitköy’de ağaçlık alan içerisinde bularak aldıklarını itiraf ettiğini açıkladı. Çalınan KF 918 plakalı motosikletin sahibi Celal Uğurluoğlu’nun verdiği ifade de söz konusu motosikleti, arıza yaptığı için Girne’de bir yol kenarında bıraktığını söylediğini ifade eden polis, zanlı M.K’nin annesinin Vadili’deki evinde yapılan aramada ise 3 adet motosiklet bulduklarını söyledi. Polis, 3 motosikletin 19 Nisan tarihinde Lefkoşa’nın Taşkınköy, Gönyeli ve Surlariçi bölgelerinden çalındığını tespit ettiklerini ve motosikletlerin sahiplerine ulaştıklarını kaydetti.

Yasal sahipleri bulunan 3 motosikletin yanı sıra 3 yeni motosiklet bulduklarını belirten polis, bu motosikletlerin sahiplerini de aradıklarını, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların serbest kalması halinde aranan kanıtlara etki edebileceğini açıkladı. Polis, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.