1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇETENİN BÖYLESİ!
ÇETENİN BÖYLESİ!

ÇETENİN BÖYLESİ!

Kıbrıs'ın gündemine oturdu! içerisinde polisler ve avukatların bulunduğu bir çete;

A+A-

Rum kesiminde, içerisinde polisler ve avukatların bulunduğu bir çetenin, sanıklara ücretsiz avukat sağlanan davalardan, fahiş kazançlar elde ettikleri haber verildi.

Manşet haberinde, avukatların, polislerle istişare içerisinde ve karşılığını almak kaydıyla, sanıklara ücretsiz avukatlık hizmeti sağlanan onlarca dava üstlendiklerini yazan Haravgi gazetesi, Rum Meclisi Denetim Komitesine konu hakkından suçlamalarda bulunulduğunu kaydetti.

Polis müdürlüklerinden bazı avukatlık bürolarına bu davaların gönderildiğini, öte yandan Meclis’e sunulan bilgilere göre, yalnızca iki avukatın son iki yıldır bu davalardan 460 bin Euro para kazandıklarını kaydeden gazete, devamla, Rum Avukatlar Birliği Başkanı’nın açıklamasına yer verdi.

Buna göre, böyle çetelerin var olduğunu ve faaliyet gösterdiklerini söyleyen Avukatlar Birliği Başkanı, eldeki bazı bilgilere dayanarak, bazı avukatlar veya avukatlık bürolarının, on binlerce Euro karşılığında, her yıl sanıklara ücretsiz avukat sağlanan davalardan yaklaşık 50–100 tane üstlendiklerini belirtti.

Geriye kalan avukatlar veya avukatlık bürolarının çoğunun ise yılda 1–2 dava üstlendiklerini kaydeden gazete, çetenin, bütün polis müdürlükleri, soruşturma büroları vb yerlerde yaygın olduğunu ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.