1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDE BEKLEYECEK
CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

Kendisine verilen paraları yatırmayıp ülkeden ayrılan zanlı, 8 yıl sonra geri gelince yakalandı

A+A-

Alsancak’ta bir otelde şoför olarak çalışırken, 29 Temmuz 2005 tarihinde muhasebe sorumlusunun kendisine verdiği paralar ile banka ve seyahat çeklerini istenen yerlere yatırmayıp “zimmetine geçirdiği” ve “ülkeden ayrıldığı” suçlamasıyla göz altına alınan Mehmet Doğan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Müstahdem tarafından sirkat suçlamasından methaldar olan zanlı, ileride görülecek davalarında hazır olmasının sağlanması için 20 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında polis memuru Salih Sayılır, iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Salih Sayılır, 29 Temmuz 2005 tarihinde muhasebe sorumlusunun zanlıya istenilen yerlere yatırması için 28 bin 938 TL, 282 ABD Doları, bin 845 Sterlin, 312 Kıbrıs Lirası ve 50 Euro nakit para ile 12 muhtelif çek ve 15 adet seyahat çeki verdiğini söyledi.

Sayılır, zanlının aldığı para ve çeklerle birlikte aynı gün Turizm Limanı’ndan ülkeden ayrıldığını ve 29 Kasım 2013 tarihinde ülkeye geri geldiğini dile getirdi.

Zanlının ülkeye giriş yapması üzerine tutuklandığını anlatan Sayılır, gönüllü ifade verip suçunu kabul eden zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. İleride yargılanacağı davalarında hazır bulunmasının sağlanabilmesi için mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, TC vatandaşı olan zanlının yargılanmadan kaçabileceğini belirterek, davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için 20 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlının davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için 20 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.