1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDE YATTIĞI KADAR...
CEZAEVİNDE YATTIĞI KADAR...

CEZAEVİNDE YATTIĞI KADAR...

Köpeğini kuzeye geçiremediği için polisi darp eden, üzerinden ise uyuşturucu çıkan Kostas Sofroniou, bir ay hapse mahkûm edildi.

A+A-

Metehan’dan 17 Nisan 2013 tarihinde giriş yapmak isteyen ancak, görevlilerin yanındaki köpeğini geçiremeyeceğini söylemesi üzerine kızarak olay çıkaran, gözaltına alındığı zaman ise üzerinden uyuşturucu ve bıçak çıkan 49 yaşındaki Kostas Sofroniou isimli Rum bir ay hapse mahkûm edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada, özellikle tasarrufunda bulunan 310 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeden dolayı mahkum edilen Sofroniou, duruşmalarda hazır olabilmesi için yaklaşık bir aydır hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde tutuluyordu.

Kostas Sofroniou ile ilgili karar dün Bahar Saner Başkanlığı’nda Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, sanığın işlediği suçların, son yıllarda ülkemizde yaygın hale geldiğini belirtti. Bu tür suçların toplum içerisinde endişe verici olduğunu ve infial yarattığına değinen Avcıoğlu, sanığa verilecek olan cezanın kamu yararı ilkesine uygun olması gerektiğini dile getirdi.

Sanık lehine ve aleyhine olan tüm hususları değerlendirdiklerini belirten Avcıoğlu, sanığı işlemiş olduğu suçlardan dolayı bir ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Hintkeneviri yetiştirmeye 10 gün...

Öte yandan, Güney Kıbrıs’tan 2 Haziran 2012 tarihinde fidan olarak aldıkları hintkeneviri bitkisini, KKTC’ye getirip, kaldıkları evin bahçesine ekerek yetiştirmeye başlayan iki kişi on günlük hapis cezasına çarptırıldı.

Polis aldığı bir ihbarı değerlendirerek 28 Temmuz 2012 tarihinde ilgili adrese yaptığı baskında, 80 santimetre boyuna ulaşan hintkeneviri bitkisini saptarken, olayla ilgili olarak A.S.D., ve C.A.’yı tutuklamıştı. İki zanlıyla ilgili karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından açıklandı.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.