1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Ak-Ege Free Port isimli ambardan iki seferde yaklaşık 50 bin TL’lik sigara çaldıkları iddia edilen 5 kişi teminata bağlandı

A+A-

Gazimağusa Serbest Limanı içerisinde bulunan Ak-Ege Free Port isimli ambardan kasım ve aralık aylarında toplam 49 bin 680 TL değerindeki 328 koli sigarayı çaldıkları iddia edilen Barış Gül, Kadir Korkmaz, Ecevit Kunna, Murat Şengül ve Alpaslan Şengül hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı.


Teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılardan zanlı 1 Barış Gül ve zanlı 3 Ecevit Kunna, daha önce de benzeri suçlar işlediklerinden dolayı yargılanmaya başlayıncaya değin iki ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilirlerken, diğer zanlılar ise mahkemenin emrettiği teminat emrini yerine getiremedikleri için hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildiler.


Teminat emirlerini yerine getiremeyen zanlılar ilerleyen günlerde bu emirleri yerine getirebilmeleri halinde yargılanacakları güne kadar serbest kalacaklar.


Tanık polis, zanlıların “Ambar açma”, “Sirkat”, “Kasti Hasar” ve “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlarına methaldar olduklarını söyledi.


Polis memuru, zanlı 4 Murat Şengül ve zanlı 5 Alpaslan Şengül’ün 6-7 Kasım tarihleri arasında Gazimağusa Serbest Liman içerisinde bulunan Ak- Ege Free Port isimli ambardan 45 bin 264 TL değerinde 296 koli  “Corsair” marka sigara çaldıklarını söyledi.


Tanık polis, zanlı 1 Barış Gül, zanlı 2 Kadir Korkmaz, zanlı 3 Ecevit Kunna ve zanlı 4 Murat Şengül’ün 2 Aralık 2014 tarihinde Ak- Ege Free Port isimli ambarın batıya bakan kısmında sandviç panelini kestikten sonra içeriye girerek 4 bin 416 TL değerinde 32 koli sigarayı daha çaldıklarını kaydetti.


Zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının tamamlandığını anlatan polis memuru Ali Aydoğanlı, zanlı 1 Barış Gül ve zanlı 3 Ecevit Kunna’nın daha önce benzeri suçlar işlediklerini ve kısa süre önce hapisten çıktıklarını açıkladı.


Ali Aydoğanlı, zanlı 1 Barış Gül ve zanlı 3 Ecevit Kunna’nın benzeri suç işlemeye meyilli olduklarına dikkat çekerek mahkemeden bu iki zanlının yargılanmaya başlayıncaya değin 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.
Aydoğanlı, zanlı 2 Kadir Korkmaz, zanlı 4 Murat Şengül ve zanlı 5 Alpaslan Şengül’ün de davalarında hazır bulunabilmelerini sağlamak maksadıyla uygun birer teminata bağlanmalarını talep etti.


Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı 1 Barış Gül ve zanlı 3 Ecevit Kunna’nın yargılanmaya başlayıncaya değin 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini emretti.


Ayşen Toroslu, diğer zanlıların da pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışlarına yasak getirirken, zanlı 4 Murat Şengül ve zanlı 5 Alpaslan Şengül’ün 7’şer bin TL’lik, zanlı 2 Kadir Korkmaz’ın ise 5 bin TL’lik nakdi teminat yatırmasını emretti.


Yargıç, bu zanlılar lehine KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında da serbest bırakılmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.