1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZALAR CAYDIRICI, VATANDAŞ DUYARLI OLMALI
CEZALAR CAYDIRICI, VATANDAŞ DUYARLI OLMALI

CEZALAR CAYDIRICI, VATANDAŞ DUYARLI OLMALI

Lefkoşa-Mağusa Anayolu’nda iki yol arasında bulunan beton ve demir oto korkulukların içerisinden taşan bitkiler ve yol kenarlarındaki

A+A-

Lefkoşa-Mağusa Anayolu’nda iki yol arasında bulunan beton ve demir oto korkulukların içerisinden taşan bitkiler ve çöplerin, şoförlerin dikkatini dağıttığı ve çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi. Vatandaşlar, refüjlerin temizlenmesini istedi.

Bazı kişilerin araçlarından attığı çöplerin de çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Evet yola çöp atmak ülkemizde de suç ama bugüne kadar ceza alnı duymadık, caydırıcı cezalar olmalı” dedi. 

“Duyarsız kişiler araçlarından yiyecek ambalajları, şişe ve meşrubat kutuları bir yana bazen naylon poşetler dolusu evsel atıklar bile dışarıya savrulabiliyorlar. Çevreyle ilgili yetkililerin duyurdukları ‘cezalar’ ise sadece kağıt üzerinde kalıyor. Herhangi bir tedbir alınmaması duyarsız bireylerin daha rahat hareket etmesine neden oluyor” diyen duyarlı bir vatandaş, yetkililerin daha duyarlı olmasını istedi. Çöplerin önüne geçmek mümkün değil

Karayolları Dairesi Lefkoşa Şube Amiri Mehmet Akınsal, konuyla ilgili bilgi verdi.

Akınsal, trafiği olumsuz yönde etkileyen ağaç dalları ve bitkilerin bu gün itibariyle budanmaya kesilmeye başlayacağını söyledi.

Ağaç dalları ve yabani otların temizlenmesinin kendi sorumlulukları olduğunu belirten Akınsal, vatandaşların refüj içerisine ve yol kenarlarına attığı çöplerin bir türlü önüne geçemediklerini aktardı.

Akınsal, “Biz her ne kadar temizlemeye çalışsak da, vatandaşlarımız çöp atmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmalı. Temizlemek bizim işimiz olsa da, kirletmek onların görevi değil. Her gün bu yolları yüzlerce kişi kullanıyor. Bu kirlilik hem turistler için kötü bir izlenim, hem de çocuklarımız için kötü bir örnektir” diyerek vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.