1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI 6 AY HAPİS
CEZASI 6 AY HAPİS

CEZASI 6 AY HAPİS

“dükkân açma”, “sirkat” ve “mülke tecavüz”

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, çalıştığı internet cafeye, kapandıktan sonra, pencereden girerek, içerisindeki çelik kasayı anahtarla açıp, 545 TL'yi sirkat eden Emir Yazıcı’yı, hapse mahkûm etti.

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, çalıştığı internet cafeye, kapandıktan sonra, pencereden girerek, içerisindeki çelik kasayı anahtarla açıp, toplam 545 TL'yi sirkat eden Emir Yazıcı’yı yargılayarak, 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

“Pişmanım, çok sarhoştum” diyerek suçunu kabul eden ve suç tarihinden bu yana, mahkemenin öngördüğü teminat emrini yerine getiremediğinden cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak tutulan genç suçlu Emir Yazıcı, kısa bir süre sonra özgürlüğüne kavuşacak.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu açıkladı.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, sanığı, işlemiş olduğu “dükkân açma”, “sirkat” ve “mülke tecavüz” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, konu suçların yasada ciddi hapislik cezaları öngördüğüne işaret etti.

Sirkat suçunun, uyuşturucu suçundan sonra en yaygın suç kapsamında değerlendirildiğine vurgu yapan kıdemli yargıç, “Konu suçlar toplumda huzursuzluk yaratır. Güven içerisinde yaşama duygusunu zedeliyor. Görmekteyiz ki, ülkede, genç suçlularda ciddi şekilde artış vardır. Gözlemlediğimiz ve tarafımıza hazırlanan sosyal tahkikat raporlarından da görüleceği üzere, bu gençler, aile ilgisinden yoksun büyüyen kişilerdir. Gençler, toplumun geleceğidir, onları yeniden kazanmamız gerekir. Bu konuda aile büyükleri ve eğitimcilere büyük görev düşer” dedi.

Huzurlarındaki 21 yaşındaki sanığın yaşam standardının, asgari yaşam standartlarının çok altında olduğuna dikkat çeken Pınar Beyoğlu, sanık Emir Yazıcı’ya, ceza takdir ederken, tüm hususları değerlendirdiklerine vurgu yaptı ve bu tür suçlarının önüne geçilmesi gerektiğini, verilecek cezaların sadece sanığa değil, bu suçlara tevessül edecek başka kişilere de ibret verici olması gerektiğini kaydetti.

Beyoğlu, sanığı, oybirliğiyle suçlu bulup 6 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.