1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI YÜKSELTİLDİ!
CEZASI YÜKSELTİLDİ!

CEZASI YÜKSELTİLDİ!

2 değil 4 yıl yatacak!

A+A-

Eski Gazimağusa-Lefkoşa anayolunda, 7 Mart 2016 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, iki buçuk yaşındaki Doğa Çiçek’in yaşamını yitirmesine yol açtığı için 2 yıl hapse mahkum olan, Enahoro Arausi’nin cezası yükseltildi

Emine UYSAL

Eski Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerindeki Tuzla kavşağında 7 Mart 2016 tarihinde meydana gelen ve iki buçuk yaşındaki Doğa Çiçek’in yaşamını yitirdiği trafik kazasına neden olmaktan, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Enahoro Arausi’nin cezası, dün Yüksek Mahkeme tarafından 4 yıla çıkarıldı.

Yargıtay olarak oturum yapan, Ahmet Kalkan’ın başkanlığında, Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti, dün yapılan istinaf başvurusunu karara bağladı ve alt mahkemenin sanığa ceza takdir ederken, lehine olan hususlara gereğinden fazla değer verdiğine bulgu yaptı.

Enahoro Arausi’nin, mahkeme koridorunda rahat tavırlar sergilemesi ve gazetecilere gülerek poz vermesi dikkat çekti.

Arausi, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 Aralık tarihinde 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 6 ay süreyle de ehliyetine el konulmuştu. Başsavcılık, sanığa verilen cezanın az olduğu iddiasıyla istinaf davası dosyalamıştı.

Yargıtay, dosyalanan istinaf davasını görüştü ve dün karara bağladı. Karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına davayı yürüten savcı Hasan Çaltılı ve sanığın avukatı Ramadan Sanıvar da hazır bulundu.

“Trafikte insanların hayatını tehlikeye attı”

Dava kararını okuyan Yargıç Bertan Özerdağ, sanığın, trafikte süratli araç kullanarak ve trafik kurallarını ihlâl ederek, insanların hayatını tehlikeye attığına dikkat çekti.

Özerdağ, meydana gelen kazada bir kişinin öldüğüne ve sanık dahil 4 kişinin de yaralandığına vurgu yapıp, sanığın tek şeritli yolda birden çok aracı sağlayarak, araçların tali yola dönüş yapabileceğini dikkate almadığına değindi ve “Sanık, trafik kurallarını hiçe sayıp, pervasızca araç sürdü” dedi.

Özerdağ, kazanın oluşumunda katkısı olmasa da iki buçuk yaşındaki Doğa Çiçek’in çocuk koltuğunda oturmamasının sanığın lehine değerlendirildiğini belirtti.

Yargıç Bertan Özerdağ, kazada oluşan zararlarla ilgili olarak tazmin edilip, edilmeyeceği belli değilken, alt mahkemenin bunu sanığın lehine değerlendirmekle hata yaptığına bulgu yaptı.

Özerdağ, kararda, yolda kavşak işaretleri olmamasına da değinerek, sanığın, sağa dönüşe geçen araca çarpması, süratli araç kullanarak, araçların tali yollara dönebileceğini dikkate almamasını, birden çok aracı geçerek trafik kurallarını hiçe sayıp, pervasızca araç sürdüğüne dikkat çekti.

Kazanın oluşumunda İpek Kaleli Çiçek’in katkısal kusurunun az olduğuna bulgu yapan Özerdağ, alt mahkemenin buna gereğinden fazla ağırlık verip, sanık lehine değerlendirmekle hata yaptığına karar verdiklerini açıkladı.

Yargıç Bertan Özerdağ, trafikte bu şekilde araç süren kişilere, caydırıcı ve ibret verici hapis cezası verilmesi gerektiğine işaret etti.

Yargıç Özerdağ, iddia makamının davasında kısmen başarılı olduğunu açıklayıp, alt mahkemenin iki yıl verdiği hapislik cezasını bozup, mahkumiyet tarihinden itibaren sanığın 4 yıl süreyle hapis yatmasına emir verdi.

Yargıç Özerdağ, alt mahkemenin sanığın 6 ay süreyle trafikten men edilmesi kararının ise adil olduğuna karar verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.