1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇIKARMA PLAJI KİRALANDIĞI HABERİ RUM BASININDA
ÇIKARMA PLAJI KİRALANDIĞI HABERİ RUM BASININDA

ÇIKARMA PLAJI KİRALANDIĞI HABERİ RUM BASININDA

Türkiye’deki Hürriyet gazetesinin dünkü sayısında yer alan ve Girne’deki Yavuz Çıkarma Plajı bölgesinin, 49 yıllığına

A+A-

Rum gazeteleri, Türkiye’deki Hürriyet gazetesinin dünkü sayısında yer alan ve Girne’deki Yavuz Çıkarma Plajı bölgesinin, 49 yıllığına Altınbaş Holding’e kiralandığı haberine, bugün büyük ilgi gösterdi.

Alithia, “Çıkarma Plajı (Beş Mil) Türk Şirkete… Sahte Devlet İşgalin Sağlamlaştırılmasını İstiyor” başlıklarıyla yayımladığı haberinde “ileri sürülen Türk tahriklerinin, Çıkarma Plajının turistik kalkınma amacıyla bir Türk şirketine, sözde bir şekilde kiralanmasıyla, şiddetini artırmakta olduğunu” ileri sürdü.

Gazete, “uluslararası unsur ve bizzat BM’nin, Kıbrıs müzakerelerinin başlaması amacıyla çaba gösterdiği bir zamanda, Türk tarafının bu çabaları sabote etmesinin ötesinde, buna paralel olarak, ileri sürülen Türk işgalini, herhangi bir hukuk ilkesine meydan okuyan ve ihlal eden keyfi davranış ve tavırlarla, kışkırtıcı bir şekilde güçlendirmeye çalıştığını” iddia etti.

Gazete, Hürriyet’in haberini kaynak göstererek, “KKTC’nin yeni bir kışkırtıcı faaliyette bulunarak, Çıkarma Plajını güya Altınbaş Holding’e kiraladığını” yineledi.

Haber diğer Rum gazetelerinde şu başlıklarla yer aldı:

Fileleftheros: “Çıkarma Plajını (Beş Mil) Türk Şirketine Kiraladılar… Türk Askerinin 1974 Yılında Çıkarma Yaptığı İşgal Altındaki Plaj”

Haravgi Gazetesi: “Çıkarma Plajını (Beş Mil) Türk Şirketine Kiraladılar”

Simerini: “Türkler Çıkarma Plajını (Beş Mil) Şirkete Kiraladılar”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.