1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ÇILGIN'' HIRSIZLAR
''ÇILGIN'' HIRSIZLAR

''ÇILGIN'' HIRSIZLAR

‘Çılgın’ hırsızlar

A+A-

Başkent Lefkoşa’da ikamet eden ve tatil için İzmir’de bulunan Tahsin Görgüner’in evine giren yaşları 11 ile 13 arasında değişen 4 çocuk, silah, fişek ve çok sayıda muhtelif eşya çaldı.

Polisin teyit ettiği bilgilere göre, Görgüner’e ait ikametgahtan 1 av tüfeği, 1 hava tüfeği, muhtelif markalarda yaklaşık 105 av tüfeği fişeği, 1 cep telefonu, 3 saat, 1 uzaktan komutalı helikopter, 2 parfüm, 1 Kuran-ı Kerim, 1 saat zinciri, 49 adet muhtelif markalarda çakmak, 945 madeni antika para, 1 Pul koleksiyonunu çalan çocuklar, ihbar üzerine yakalanıp, karakola götürüldü. Polis 4 çocuk hakkında yasal işlem başlattı.

Oğlu ihbar etti

   Uzun yıllar Lefkoşa’nın Sarayönü’nde hediyelik eşya mağazası çalıştıran ve muhtarlık yapan Tahsin Görgüner’in oğlu Özgen Görgüner, kendilerini şok eden olayı Diyalog’a anlattı.

   Babasının İzmir’de tatilde olduğunu ve yaşanan olaydan henüz haberi olmadığını ifade eden Özgüner, eve giren çocukları kendilerinin yakaladıklarını ve polise ihbarda bulunduklarını söyledi.

   Yaşları henüz 11 ile 13 arasındaki 4 çocuğun gerçekleştirdiği hırsızlık olayını “üzücü ve düşündürücü” sözleriyle değerlendiren Görgüner, “çocukları evde yakaladığımızda ellerinde içki şişeleri ve sigara vardı. Evin her yerini dağıtmışlardı. Olayı polisin bilgisine getirdik. Onlar da gereken işlemi yaptı. Yalnız bu yaşta çocukların böyle bir işe girişmeleri gerçekten hem üzücü, hem de düşündürücüdür” dedi.

“Aileleri de çok üzüldü”

   Babasının kullanımındaki eve hırsızlık için giren çocukları daha önceden tanımadığını ve kendi mahallelerinde de oturmadığını aktaran Özgen Görgüner, “olay polise yansıyınca çocukların ailesi de ortaya çıkan durum karşısında çok üzüldü. Kimse çocuğunun böyle bir şey yapmasını istemez” diyerek, ülkede son dönemlerde artan hırsızlık olaylarına dikkat çekti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.