1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYET ZANLISI HAKKINDA ALINAN SON KARAR!
CİNAYET ZANLISI HAKKINDA ALINAN SON KARAR!

CİNAYET ZANLISI HAKKINDA ALINAN SON KARAR!

Cinayet zanlısı mahkemede...

A+A-

Cinayet zanlısı mahkemede

Alayköy bölgesinde dün Harem Gece Kulübü’nde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı zanlısı Kubilay Güler dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Alayköy bölgesinde dün Harem Gece Kulübü’nde gerçekleştirilen silahlı saldırı zanlısı Kubilay Güler dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polisin mahkeme avlusunda geniş güvenlik önlemleri aldığı ve askeri inzibat görevlilerinin takip ettiği davada zanlı hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri verildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis müfettişi İsa Sevindik, zanlı Kıbilay Güler’in 11 Eylül saat 09.00 sıralarında kendine ait 9 milimetre tabaca ile sürekli olarak gitmekte olduğu Harem gece kulübünde görüştüğü 26 yaşındaki Fas uyruklu Siham Benchargui ile tartıştıklarını ve gece kulübünün avlusunda belindeki tabancayı çıkararak bir el anlına ateş ettiğini söyledi.

İsa Sevindik, olaya müdahale için zanlının üzerine doğru giden Hüseyin Demiri’ye de iki el ateş ederek kasten öldürdüğünü kaydederek, avlu içerisinde yine güvenlik olarak çalışmakta olan Ali Baheci isimli şahsı öldürmek kastı ile de 1 el ateş ettiğini ancak merminin Bahçeci’ye isabet etmediğini açıkladı.

Silahlı saldırı sonrasında konu yerden kaçan zanlının şirin evler bölgesinde tespit edilerek gözaltına alındığını belirten polis müfettişi Sevindik, zanlının Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensubu olduğuna dikkat çekti.

Sevindik, silahlı saldırıya uğrayan Siham Benchargui ve Hüseyin Demiri’nin kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdiklerini belirterek, olayla ilgili alınması gereken birçok ifade olduğunu söyledi.

İsa Sevindik, yürütülen polis soruşturmasının salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlı Kubilay Güler’in 3 gün süreyle Askeri Cezaevi’nde tutuklu kalmasını talep etti.

dsc_0325-(2)-1-001.jpg

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 3 gün süreyle Askeri Cezaevi’nde tutuklu kalmasını emretti.

Polis mahkeme avlusunda geniş güvenlik önlemleri alırken, zanlı Kubilay Güler’in davasını askeri inzibat ekipleri de takip etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.