1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇIPLAK, 3 BUÇUK YIL YATACAK!
ÇIPLAK, 3 BUÇUK YIL YATACAK!

ÇIPLAK, 3 BUÇUK YIL YATACAK!

Çıplak, 3 buçuk yıl yatacak!

A+A-

Lefkoşa’da 2013 yılı ocak ve şubat aylarında birçok dükkanı açarak çok sayıda eşya çaldığı gerekçesiyle yargılanan sanık Mehmet Ali Çıplak ile ilgili Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davaları dün karara bağlandı. Çıplak, hakkında getirilen 5 davadan 3 buçuk yıl hapse mahkum edildi.

Abbas ELMAS

Lefkoşa bölgesinde birçok iş yerini açarak çeşitli eşyalar ve nakit para sirkat ettiği gerekçesi ile geçtiğimiz Şubet ayında hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilen Mehmet Ali Çıplak’ın hakkında getirilen davaların kararı dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Ağır Ceza Heyet Başkanı Kıdemli Yargıç Bahar Saner,  Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada sanık Mehmet Ali Çıplak hazır bulundu.

Kararı okuyan Heyet Başkanı Bahar Saner, sanık aleyhinde getirilen 5 davadan suçlu bulunup mahkum edildiğini açıkladı. Sanığın kısa süre içinde arka arkaya birçok işyerini açarak eşya ve nakit para sirkat ettiğini ve suç işlemeyi bir alışkanlık haline getirdiğini ifade etti.

“Bina açma, sirkat, tecavüzi alet taşıma” suçlarından yargılanan sanık Çıplak hakkındaki tüm hafifletici ve ağırlaştırıcı unsurları göz önünde bulundurduklarını aktaran Saner, sanığın aleyhine getirilen davalardan 3 yıl 6 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Sanık Çıplak, 17 Ocak 2013 tarihinde, Lefkoşa’da faaliyet gösteren “SarpcomComputer” isimli işyerinden 33 bin TL değerinde, 25 adet cep telefonu ve 3 adet fotoğraf makinesi, 10 Şubat 2013 tarihinde “Öztürk OffLicence” isimli işyerinden 1 adet viski, 220 TL nakit para, muhtelif marka ve miktarda sigarayı çaldığını itiraf etmişti.

Kaldığı yerde, polis tarafından yapılan aramada ise, daha önce açtığı dükkanlardan çaldığı birçok emareye ulaşılmıştı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.