1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CITTASLOW’DAN BİR HEYET KTTO’YU ZİYARET ETTİ
CITTASLOW’DAN BİR HEYET KTTO’YU ZİYARET ETTİ

CITTASLOW’DAN BİR HEYET KTTO’YU ZİYARET ETTİ

Cittaslow hakkında konuşuldu ve heyetteki İtalyanlarla İtalya ile olası ekonomik işbirliği;

A+A-

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin davetlisi olarak KKTC’ye gelen Yavaş/Sakin Şehirler Örgütü (International Cittaslow Association) heyeti, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti.

Ticaret Odası’ndan verilen bilgiye göre, Yeniboğaziçi Belediyesi’nden bir heyetin de eşlik ettiği Gian Luca Marconi başkanlığındaki konuk heyetle, Cittaslow hakkında konuşuldu ve heyetteki İtalyanlarla İtalya ile olası ekonomik işbirliği tartışıldı.

TOROS

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı Fikri Toros, bu akımı çok beğendiğini ve desteklediğini söyledi. Toros, yerleşim birimlerindeki hayat kalitesinin arttırılması ve bu inisiyatiflerin Kuzey Kıbrıs’ta uygulanmasının kendisini mutlu ettiğini bildirdi.

Ticaret Odası olarak projelere destek vermekten mutluluk duyacağını söyleyen Toros, bu akımın diğer kentlerde de uygulanması konusunda da destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Ticaret Odası bünyesinde, gerek danışmanlık hizmeti, gerekse doğru kontaklara ulaşılması konularında kendilerine yardımcı olabileceklerini ifade eden Toros, bu akımın sadece çevre ve sağlık konularında değil aynı zamanda niş nitelikli ürünlerin üretimi, turizm ve kırsal kalkınma konularında da ülke için çok faydalı olacağına inandığını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.