1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUĞUMUN TECAVÜZE Mİ UĞRAMASINI BEKLEYEYİM?'
ÇOCUĞUMUN TECAVÜZE Mİ UĞRAMASINI BEKLEYEYİM?'

ÇOCUĞUMUN TECAVÜZE Mİ UĞRAMASINI BEKLEYEYİM?'

“Rapor temiz, şikayetçi olma”

A+A-

 

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta özel bir yetiştirme yurdunda cinsel tacize uğradığı iddia edilen 11 yaşındaki kızın annesi F.O. olayın ardından çocuğunun tacize uğradığı iddialarını sürdürdü. Çocuklarının 5 yıldır özel bir yetiştirme yurdunda kaldığını ifade eden F.O. çocuklarını yurda geri yollamayacağını söyleyerek, “Ben garibanım, arkamda kimse yok diye yüzümüze bakmıyorlar.

Mecbur kaldım, güvendim çocuklarımı emanet ettim başımıza neler geldi. Polis kızımın temiz raporu çıkınca şikayetçi olmamamızı istedi. Çocuğumun tecavüze mi uğramasını bekleyeyim? Kızım travma yaşıyor yetkililer ilgilenmiyor” şeklinde konuştu.

“1 aydır çocuğum hep ağlıyordu”

2009 yılında eşinden ayrılan F.O. ayrılmadan önce yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeni ile eski eşinin 2 çocuğunu yurda emanet ettiğini söyledi. 5 yıldır çocuklarının özel bir yurtta bulunduğunu söyleyen anne F.O., bu güne kadar ufak tefek sorunlar dışında olumsuz bir şey yaşamadıklarını yeni ev aldığını ve eşyalarını da aldıktan sonra çocuklarını geri almak için müracaat etmeyi planladığını anlattı. “Her şey yolunda gidiyordu ta ki kızımın kaldığı 11 numaralı evin kapanıp 8 numaralı eve taşınmasına kadar” diyen F.O., kızın 1 buçuk aydır 8 numaralı evde kaldığını ve yaklaşık 1 aydır kendisinin önceden bilmediği bir sebep nedeni ile kızının hiç durmadan ağladığını anlattı.

Kızını sürekli görmeye gittiğini ve 15 günde bir de evine aldığını söyleyen F.O. geçtiğimiz hafta öğrendiği olay üzerine dünyanın hem çocuklarının hem kendinin başına yıkıldığını kaydetti. Kızını geçtiğimiz hafta yanına alarak Gazimağusa’ya gelmek üzere yolda olduklarını söyleyen F.O., Kızının yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı. F.O., duydukları karşısında çılgına döndüğünü ve polise şikayet ettiği zaman kendi ısrarları neticesinde polisin küçük kızı hastaneye götürdüğünü ve tecavüze uğrayıp uğramadığını kontrol etmek için muayene ettirdiğini anlattı.

“Rapor temiz, şikayetçi olma”

Hastane raporlarının temiz çıkması üzerine polisin kendisine “Rapor temiz, gel sen şikayetçi olma” dediğini iddia eden F.O., kendisinin ısrarlı davranarak şikayetçi olduğunu, polisin de şikayet üzerine Kurbani Üçok’u tutuklayarak mahkemeye çıkardığını anlattı. Daha önce adı pek çok olaya karışan Kurbani Üçok 2 günlük tutukluluk süresinin ardından önceki gün sadece yurt dışına çıkışı yasaklanıp pasaport ve seyahat belgelerine el konularak serbest bırakıldı. F.O polisin Kurbani Üçok’un bugüne kadar hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söylediğini, bunu da kabul etmeyeceği için şikayetçi olmamasını istediğini iddia etti.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.