1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ÇOCUK GELIN’ DOĞUM YAPTI
‘ÇOCUK GELIN’ DOĞUM YAPTI

‘ÇOCUK GELIN’ DOĞUM YAPTI

‘Çocuk gelin’ doğum yaptı

A+A-

Lefkoşa’da 15 yaşındaki bir kızın doğum için hastaneye başvurması üzerine, 22 yaşındaki Ali Yağmur ‘cinsel tecavüz’ suçlamasıyla tutuklandı. Kızın ailesi ‘evlenecekler’ derken, Yağmur “eşimi seviyorum” dedi

Emine UYSAL
Lefkoşa’da 15 yaşındaki bir kız çocuğu, doğum yapmak için özel bir hastaneye başvurdu. Doktorun şikayeti üzerine, bebeğin babası olarak 22 yaşındaki Ali Yağmur gözaltına alındı ve dün mahkemeye çıkarıldı.

 

Kızın ailesi, polise Ali Yağmur’dan şikayetçi olmadıklarını belirterek evleneceklerini söyledi. Mahkemede söz alan Ali Yağmur ise “Eşimi seviyorum” diyerek, zaten evli olduklarını dile getirmeye çalıştı.
 

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hüseyin Ergüleç’i dinletti.
 

“Ailenin şikayeti yok”
Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, zanlının “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” ve “Vahim zarar” suçundan methaldar olduğunu belirtti.

 

Ergüleç, 15 yaşındaki çocuğun önceki gün doğum yapmak için özel bir hastaneye başvurduğunu ve doktorun müştekinin Şubat 2016 tarihinde hamile kaldığını belirlediğini kaydetti.
 

Polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlının gönüllü ifade verdiğini, yazılı dava tebliğinde de suçunu kabul ettiğini ancak kızın ailesinin şikayeti olmadığını ve çiftin evleneceklerini söylediklerini belirtti.
 

Ergüleç, kıza, zanlının baktığını, doktor masraflarını da zanlının ödediğini belirterek, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
 

Savcı Atilla Enver Etkin, kamu vicdanını rahatsız eden bir olay olduğunu ancak şikayetin olmadığını belirtti.
 

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının yurtdışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, bir kefilin 50 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve iki haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.